Σε καλό κλίμα και με πολλές ατάκες συνεδρίασε για πρώτη φορά με τη νέα της σύνθεση, μετά το Συνέδριο της ΝΔ,  η Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, παρόντος του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτακη.

Μόλις έκλεισαν οι πόρτες, εθιμικά, ανέβηκε στο βήμα ο πρώτος σε σταυρούς στην Π.Ε. Ελπιδοφόρος Παπανικολόπουλος. Ο κ. Παπανικολόπουλος, στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη από το 2004, όταν πρωτοεξελέγη βουλευτής, ευχαρίστησε θερμά τον πρόεδρο της ΝΔ για τις συμβουλές που του έδωσε στην πορεία του. Απαντώντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι του είχε δώσει μια συμβουλή στην αρχή της πορείας του: «Όσο και να αγαπάς την πολιτική, να κοιτάξεις την καριέρα σου». Και αναγνώρισε ότι ο κ. Παπανικολόπουλος έγινε εκ των καλυτέρων επαγγελματιών στον χώρο του digital marketing. Του συνέστησε, δε, να τηρήσει και την τρίτη συμβουλή του…να κάνει οικογένεια. 

Την παράσταση έκλεψε και η αναφορά του γραμματέα Προγράμματος της ΝΔ Γιώργου Στεργίου στις αντεγκλήσεις Τσίπρα-Καμμένου. Εκτίμησε ότι είναι σκηνοθετημένη η ρήξη και ανέφερε το «εργο» που ανεβαίνει αυτές τις μέρες ως «Καμμένος εν Αυλίδι»: μια εικονική θυσία του κυβερνητικού εταίρου. Προέβλεψε, όμως, ότι το έργο θα κατέβει σύντομα, γιατί υπάρχει έλλειψη θεατών. 

Σε άλλο σημείο της συνεδρίασης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τα στελέχη του κόμματός του να αναδείξουν τον προγραμματικό λόγο της ΝΔ, με βάση το φυλλάδιο με τις κεφαλαιώδεις προτάσεις του κόμματος που είχε μοιραστεί στα γαλάζια στελέχη στο συνέδριο. «Είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους λένε ότι όλοι κάνουμε τα ίδια», είπε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε ότι αυτό το φυλλάδιο δεν έτυχε επαρκούς προβολής. 

Χαμόγελα προκάλεσε και η παρέμβαση του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου, ο οποίος έκανε μια συνολική πολιτική ανάλυση, ενώ στη συνέχεια είπε ότι, ακολουθώντας την προτροπή του προέδρου του κόμματος, βγάζει το σακάκι του και φορά τη στολή εργασίας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μόλις κατέβηκε από το βήμα, να του λέει ότι…ενστερνίστηκε τις ενδυματολογικές του επιλογές, με σκέτο σακάκι και «προχωρημένα» αθλητικά παπούτσια. 

Αν μη τι άλλο, εντύπωση προκάλεσε και η ατάκα του προέδρου της ΑΔΕΔΥ Γιάννη Πάιδα προς τον γραμματέα του κόμματος Λευτερη Αυγενάκη ότι είναι το «σούπερ πούμα» της ΝΔ, υπό το πρίσμα ότι έχει γυρίσει πολλές φορές όλη την Ελλάδα. 

Κατά τα άλλα, ο πρόεδρος της Ένωσης των Δημάρχων Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου εξέφρασε επιφυλάξεις για την αντοχή του συστήματος σε πολλαπλές κάλπες, λέγοντας ότι…θα ψηφίζουμε τρεις μέρες και θα μετράμε τρεις νύχτες, ενώ για το μετρό της Θεσσαλονίκης είπε ότι, ενόψει «εγκαινίων», οι αρμόδιοι είχαν καλύψει τα γιαπιά με μουσαμάδες. Εκτίμησε, δε, ότι στη Βόρεια Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει κάτω από 10%. 

Ο Αιμίλιος Βουγιουκλάκης επέμεινε ότι η ΝΔ είναι κόμμα λαϊκό και όχι λαϊκιστικό. «Λαϊκό κόμμα είναι αυτό που υπηρετεί τον λαό και λαϊκιστικό είναι αυτό που χρησιμοποιεί τον λαό», τόνισε. 

Τέλος, η Ελίζα Βόζενμπεργκ, στο πνεύμα των…συμβουλών του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Ελπιδοφόρο Παπανικολόυλο, θυμήθηκε με τη σειρά της ότι πριν από αρκετά χρόνια, «συμβουλάτοράς» της ήταν ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, όταν αυτή ήταν νέα δικηγόρος και ο «Επίτιμος» ερχόταν να ψηφίσει στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.