Μίλησε, δε, για «κυβέρνηση με ύφος και ήθος Πολάκη» που «αγνοεί τα προβλήματα των Ελλήνων».

Ερωτώμενη για το καταναλωτικό δάνειο που πήρε ο κ. Πολάκης από την Τράπεζα Αττικής, η κ. Σπυράκη είπε ότι το ερώτημα για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες, καίτοι εύλογο, απευθύνεται κυρίως στη διοίκηση της Τράπεζας Αττικής, «τα πεπραγμένα της οποίας απασχολούν ήδη τη δικαιοσύνη». Διερωτήθηκε, συνεπώς, «με ποια κριτήρια χορήγησε επιπλέον δάνεια σε ανα πληρωτή υπουργό με δεδομένο ότι το ακίνητο που χρησιμοποιήθηκε ως εγγύηση είναι ήδη υποθηκευμένο». Η κ. Σπυράκη, τόνισε, δε ότι το δεύτερο ερώτημα που αφορά τον κ. Πολάκη είναι τι δηλώνει ο ίδιος στο πόθεν έσχες του, από τη στιγμή που λέει ότι από τον Οκτώβριο του 2015 σταμάτησε να ασκεί το επάγγελμα του χειρουργού που του εξασφάλιζε εισοδήματα πολλαπλάσια από τα σημερινά. Προσέθεσε, ακόμα, ότι ο κ. Πολάκης την περασμένη εβδομάδα διεκδίκησε «νόμπελ απρέπειας», λέγοντας ότι «είναι ίσως ο μόνος άνθρωπος στην Ελλάδα που συνεχίζει νομική αντιδικία με έναν νεκρό», αναφερόμενη στην περίπτωση του Βασίλη Μπεσκένη.

Κατ’ αντιπαραβολή, δε, η κ. Σπυράκη υπογράμμισε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ανακοινώνει το Σάββατο το πρόγραμμα του κόμματος για την υγεία, με τρεις βασικούς άξονες: την πρόληψη, τις υπηρεσίες που βελτιώνουν τη ζωή μας, αλλά και ειδική μέριμνα για όσους έχουν ανάγκη, με απόλυτο σεβασμό στα χρήματα φορολογούμενων.

Η κ. Σπυράκη, δε, προανήγγειλε σήμερα συνάντηση στελεχών της ΝΔ με εκπροσώπους των ελληνικών τραπεζών, λέγοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει μία δίκαιη και βιώσιμη λύση για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και το σύνολο των καθυστερουμενων οφειλων προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα τεθεί σε αφμισβήτηση η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος. Προσέθεσε, δε, ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για την επιβράβευση των συνεπών καταναλωτών.

Ερωτώμενη για τις δηλώσεις του Γερμανού υφυπουργού Μίχαελ Ροτ, αναφορικά με τη μη επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας των Πρεσπών, υπογράμμισε ότι η ΝΔ εκτιμά ότι η συμφωνία είναι βλαπτική και δημουργεί τετελεσμένα για τη χώρα. Επανέλαβε, δε, ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει καταστήσει σαφές ότι έχε κάθε δυνατότητα να ελέγχει την πορεία της γείτονος προς την ΕΕ και έχει δικαίωμα βέτο εφόσον κρίνεται ότι υπάρχει βλάβη για τα εθνικά συμφέροντα.

Ως προς τις δηλώσεις Τζιτζικώστα, ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν πρόκειται να αναγράφει το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» σε πινακίδες, η κ. Σπυράκη με τρόπο διαφοροποιήθηκε, λέγοντας ότι η επίσημη ονομασία της χώρας προκύπτει από τη συμφωνία που «επικυρώθηκε από ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και προθύμων», συνεπώς είναι «ήσσονος σημασίας η συζήτηση για πινακίδες που προσδιορίζουν χιλιομετρική απόσταση ανάμεσα σε πόλεις».

Τέλος, ερωτώμενη για τη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης και με φόντο το ότι δεν κατέστη αναθεωρητέο το άρθρο 30 που, με βάση την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, επέτρεπε εκλογή ΠτΔ και από τον λαό, η κ. Σπυράκη υπογράμμισε ότι «έχουμε ήδη προκαλέσει τον κ. Τσίπρα να πει καθαρά αν σκέφτεται να κρατήσει ως όπλο τη διάλυση της βουλής με αφορμή την εκλογή ΠτΔ». «Δεν μπορεί να χρησιμοποιείται η εκλογή ΠτΔ για πολιτικά παιχνίδια», είπε ακόμα η κ. Σπυράκη, προσθέτοντας: «Το πληρώσαμε ακριβά οι Έλληνες το 2015. Αν ο κ. Τσίπρας δεν πείσει τους βουλευτές του αναιρεί τον εαυτό του και εμφανίζεται ψευδόμενος».