«Η αβεβαιότητα που υπάρχει σήμερα στη χώρα με σοβαρότατες συνέπειες στα εθνικά θέματα και στην οικονομία είναι αποκλειστική ευθύνη του κ. Τσίπρα», είπε η κ. Σπυράκη και προσέθεσε ότι η χώρα χρειάζεται σε αυτή τη φάση ισχυρή κυβέρνηση. «Κάθε μέρα που παραμένει ο κ. Τσίπρας στην κυβέρνηση ζημιώνεται ο τόπος», τόνισε η κ. Σπυράκη.

Ερωτώμενη για το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, η κ. Σπυράκη τόνισε ότι «η ΝΔ έχει όλα τα πολιτικά και θεσμικά όπλα στο τραπέζι. Η ΝΔ θα πράξει ό,τι πρέπει, όταν πρέπει». Παράλληλα, σχολιάζοντας τα της κυβέρνησης ανοχής, διερωτήθηκε, αν υπάρχει κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι μεταπολιτευτικά δεν υπήρχαν κυβερνήσεις μειοψηφίας. «Η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης δεν δίνεται εν λευκώ στον κ. Τσίπρα», είπε η κ. Σπυράκη ακόμα.

Επιπρόσθετα, η εκπρόσωπος της ΝΔ έθεσε τρία ερωτήματα στην κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κ. Σπυράκη:

1) Ο κ. Τζανακόπουλος στις 20 Ιουνίου προανήγγειλε ότι ο κ. Τσίπρας θα ζητήσει και θα λάβει νέα ψήφο εμπιστοσύνης. Τι έχει αλλάξει από τότε;

2) Ο κ. Τσίπρας φέρεται να είπε στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ ότι ακόμα και αν φύγουν οι ΑΝΕΛ, διαθέτει πλειοψηφία 151 βουλευτών. Ποιοι είναι αυτοί οι πρόθυμοι βουλευτές και με ποια κίνητρα αυτοί οι βουλευτές εκδηλώνουν την προθυμία τους να στηρίξουν την κυβέρνηση;

3) Την ώρα που ο κ. Καμμένος ετοιμάζει βαλίτσες, συνυπογράφει με τον κ. Τσακαλώτο συμφωνία για αντισταθμιστικά οφέλη ύψους 230 εκ. ευρώ. Ο κ. Τσίπρας το 2017 διαβεβαίωνε τη Βουλή ότι δεν θα υπήρχαν αντισταθμιστικά ωφελήματα.

«Κάποιοι βλέπουν το φως το αληθινό και προσχωρούν στην κυβερνητική πλειοψηφία», είπε ακόμα η κ. Σπυράκη. «Αυτό που επισημαίνουμε είναι ότι η αβεβαιότητα βλάπτει τη χώρα, το εθνικό συμφέρον. Η κυβέρνηση είναι το ομώνυμο της αβεβαιότητας. Είναι απαραίτητο να σταματήσει η αβεβαιότητα για τη χώρα», τόνισε ακόμα η εκπρόσωπος της ΝΔ.

Επίσκεψη Μέρκελ 

Αναφερόμενη ακόμα στην επικείμενη επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ, η κ. Σπυράκη υπογράμμισε ότι «στην Ελλάδα είναι ευπρόσδεκτες οι επισκέψεις ξένων ηγετών, ιδίως όταν πρόκειται για συμμάχους». «Η κ. Μέρκελ γνωρίζει τις θέσεις της ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης θα επαναλάβει τις θέσεις αυτές στη συνάντηση μαζί της. Δεν θα επικυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ούτε στην παρούσα, ούτε στην επόμενη Βουλή που θα έχει την πλειοψηφία», υπογράμμισε. Ακόμα, η κ. Σπυράκη, ερωτώμενη για το αν ο κ. Μητσοτάκης θα θέσει στην Καγκελάριο θέμα ανταλλαγής Σκοπιανού-συντάξεων, τόνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης «ό,τι λέει δημόσια, το λέει και στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις. Είναι απαραίτητο να εξηγήσουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει τις θέσεις της ΝΔ αναλυτικά».