Με μια νέα τριπλέτα στη «βιτρίνα» θα πορευτεί από εδώ και πέρα το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ, μετά τις αλλαγές που ανακοίνωσε νωρίτερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, οι μέχρι πρότινος αναπληρωτές εκπρόσωποι Τύπου Κωνσταντίνος Κυρανάκης και Νίκος Ρωμανός θα πολιτευθούν, ο μεν στον νότιο τομέα της Β’ Αθηνών και ο δε στον βόρειο τομέα, και συνεπώς αποχωρούν από το επικοινωνιακό επιτελείο. Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ παραμένει ως τις εκλογές η Μαρία Σπυράκη, αν και θα είναι υποψήφια στην Α’ Θεσσαλονίκης, ενώ θα παραμείνει και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου Σοφία Ζαχαράκη.

Νέα είσοδος στο επικοινωνιακό επιτελείο, σε θέση αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου είναι ο μέχρι πρότινος διευθυντής του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, Γιάννης Μαστρογεωργίου. Ο κ. Μαστρογεωργίου είναι ένα στέλεχος, το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σε μεγάλη εκτίμηση, ενώ είναι «μεταγραφή» από το ΔΙΚΤΥΟ, το thinktankπου είχε ιδρύσει η πρώην υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου και τους προηγούμενους μήνες έδωσε «παλμό» στο Ινστιτούτο. Πλέον, ο κ. Μαστρογεωργίου περνά στο επικοινωνιακό επιτελείο του κόμματος και σύντομα θα βγει πιο μπροστά, φρεσκάροντας την επικοινωνιακή εικόνα του κόμματος. 

Ακόμα, στη θέση του Γιώργου Κοντογιάννη, ο οποίος είχε την αρμοδιότητα για τα περιφερειακά ΜΜΕ και θα είναι υποψήφιος στην Ηλεία, «προάγεται» ο Κωνσταντίνος Οικονομόπουλος, ο οποίος μαζί με τον Πρόδρομο Πύρρο και τον Βασίλη Καραμητσόπουλο ήταν το «νέο αίμα» του γραφείου Τύπου εδώ και καιρό. 

Φυσικά, στις θέσεις τους παραμένουν κανονικά ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ Κωνσταντίνος Ζούλας, η αναπληρώτρια διευθύντρια Κύρα Κάπη και ο αρμόδιος για τα διεθνή ΜΜΕ Αργύρης Παπαστάθης που δεν θα πολιτευθούν.