Το χρονικό δύο προαναγγελθεισών εισόδων στα ψηφοδέλτια της ΝΔ επικυρώθηκε σήμερα, μετά από τη συνάντηση που είχαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος και ο αθλητικογράφος Αντώνης Πανούτσος.

Από τη ΝΔ κάνουν λόγο για κίνηση διεύρυνσης που καταδεικνύει τη σημασία που αποδίδει ο πρόεδρος του κόμματος σε πρόσωπα που δεν προέρχονται νομοτελειακά από τον γαλάζιο χώρο. Όπως έγινε γνωστό, ο Πέτρος Τατσόπουλος θα είναι υποψήφιος στον βόρειο τομέα της Β' Αθηνών και ο Αντώνης Πανούτσος στον δυτικό.

Όπως υπογραμμίζουν από τη ΝΔ «ο Πέτρος Τατσόπουλος και ο Αντώνης Πανούτσος με το γραπτό λόγο τους και τις δημόσιες παρεμβάσεις τους στηρίζουν από καιρό την προσπάθεια της ΝΔ να φέρει την πολιτική αλλαγή που χρειάζεται η χώρα και έτσι σήμερα αποδέχθηκαν με χαρά την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ενταχθούν στη ΝΔ και να τη στηρίξουν πλέον και στην πράξη».

Ο Πέτρος Τατσόπουλος εξελέγη βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2012 και τον Ιανουάριο του 2014 αποχώρησε οριστικά από το εν λόγω κόμμα, καταγγέλλοντας τον τυχοδιωκτισμό της ηγετικής του ομάδας, τη λαϊκίστικη αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, το στρατηγικό εναγκαλισμό του με τους ΑΝΕΛ και την ανοχή προς τα φαινόμενα βίας. Έχει μάλιστα καταγράψει τις εμπειρίες του από τη συμμετοχή του στο ΣΥΡΙΖΑ στο βιβλίο του «Ήμουν κι εγώ εκεί». Η προσέγγισή του με τη ΝΔ έχει ξεκινήσει εδώ και πολλούς μήνες και είχε δώσει άλλωστε το παρών και στο τελευταίο συνέδριο του κόμματος. Ο Αντώνης Πανούτσος από την πλευρά του έχει τη δική του διαδρομή στο χώρο της δημοσιογραφίας, κυρίως της αθλητικής, αλλά όχι μόνο, μιας και επί σειρά ετών αρθρογραφεί και για πολιτικά ζητήματα.

Εδώ και καιρό με την πολιτική αρθρογραφία του και τις δημόσιες παρεμβάσεις του δεν κρύβει τη στήριξη του στη ΝΔ και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον οποίο έχει συχνή επικοινωνία. Ο Αντώνης Πανούτσος πολιτεύεται για πρώτη φορά και, όπως χαριτολογώντας λέει κι ο ίδιος, «έφτασε η ώρα από σχολιαστής του παιχνιδιού να μπει επιτέλους και στο γήπεδο».