Το Συμβούλιο της Επικρατείας έδωσε το «πράσινο φως» για την ανακατανομή των βουλευτικών εδρών των εκλογικών περιφερειών της χώρας, όπως αυτή προβλέπεται στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξανδρος Χαρίτσης, διαβίβασε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία. 

Σ' αυτό προβλέπεται η ανακατανομή των βουλευτικών εδρών στη Β' Αθηνών, στο νομό Αττικής και στον Νομό Αχαΐας, ο οποίος είναι και ο... κερδισμένος της όλης διαδικασίας, καθώς θα έχει μια έδρα περισσότερη από τις προηγούμενες εκλογές. 

Έτσι και σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος:

Η Β' Αθηνών σπάει σε Βόρειο Τομέα με 15 έδρες, σε Δυτικό Τομέα με 11 έδρες και Νότιο Τομέα με 18 έδρες. Σύνολο 44.

Ο νομός Αττικής σπάει στα δυο, σε Ανατολική Αττική με 10 έδρες και Δυτική Αττική με 4 έδρες. Σύνολο 14.

Η μια έδρα που χάνει η Αττική που μέχρι τις τελευταίες εκλογές έβγαζε 15, πηγαίνει στο νομό Αχαΐας που πλέον θα εκλέγει 9 αντί 8 βουλευτών. 

Κατά το σχέδιο του Διατάγματος το σύνολο των βουλευτικών εδρών σε όλη τη χώρα παραμένει στις 288. Στις 25 παραμένουν και οι προστιθέμενες έδρες λόγω υπολοίπου.

Σύμφωνα τον υπουργό Εσωτερικών, αλλά και το ΣτΕ η κατανομή των εδρών, έγινε σύμφωνα με τα αποτελέσματα της γενικής απογραφής πληθυσμού της χώρας που διεξήχθη από την Ελληνική Στατιστική Αρχή το διάστημα από 10 έως 24 Μαΐου 2011.

Κατόπιν αυτών το Ε' Τμήμα του ΣτΕ με την υπ' αριθμ. 225/2018 γνωμοδότησή του (πρόεδρος ο αντιπρόεδρος Αθανάσιος Ράντος και εισηγητής ο πάρεδρος Χρήστος Παπανικολάου) έκριναν νόμιμο το σχέδιο του Διατάγματος.