Στην Αγία Σοφία βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ αμέσως μετά, πήρε το δρόμο για τη Χάλκη. Εκεί θα ξεναγηθεί στη Θεολογική Σχολή και θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος παρακάθισε στο δείπνο που παρέθεσε ο Τούρκος πρόεδρος προς τιμήν του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας συνοδευόταν από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο, τον υφυπουργό Εξωτερικών Μάρκο Μπόλαρη και τη σύντροφό του Μπέτυ Μπαζιάνα. «Είμαι χαρούμενος» δήλωσε ο πρωθυπουργός, φτάνοντας στην Αγία Σοφία.

Στις 18.30 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, στο οποίο στεγάζεται και το ελληνικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης.

Υπενθυμίζεται ότι η συνάντηση των δύο ανδρών χθες διήρκεσε περίπου δύο ώρες και στις κοινές τους δηλώσεις, ο Ερντογάν επανέφερε το θέμα της έκδοσης των 8 στρατιωτικών, με τον Αλέξη Τσίπρα να επαναλαμβάνει ότι «για την υπόθεση των 8 η ελληνική Δικαιοσύνη έχει πάρει σαφείς αποφάσεις, που η Ελλάδα οφείλει να κάνει σεβαστές».