Στην αντεπίθεση περνά η ΝΔ για την υπόθεση της πρωτόδικης καταδίκης του πρώην βουλευτή και γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος, Νίκου Γεωργιάδη, για ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων στη Μολδαβία, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να προσδώσει πολιτικά χαρακτηριστικά στην εν λόγω υπόθεση. 

Από τη ΝΔ υπενθυμίζουν, κατ’ αρχήν, ότι ο κ. Γεωργιάδης αποσύρθηκε από το κόμμα από την πρώτη στιγμή που του καταλογίστηκε μέσω δημοσιευμάτων του περιοδικού Hot Doc η εμπλοκή του στην εν λόγω υπόθεση, με προφανή στόχευση να δώσει μόνος του τη δικαστική μάχη και να μην καταστήσει τη ΝΔ στόχο. Θυμίζουν ότι αυτό έχει συμβεί εδώ και τρία χρόνια και, επομένως, είναι «πρωτοφανής κανιβαλισμός του ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρεί ακόμη και σήμερα να προσδώσει πολιτικό χαρακτήρα σε μια εν εξελίξει υπόθεση που δεν έχει τελεσιδικήσει». 

Από την οδό Πειραιώς κάνουν λόγο για προσωπική δικαστική περιπέτεια του κ. Γεωργιάδη, η οποία «γίνεται αντικείμενο πολιτικού κανιβαλισμού». Παράλληλα, από τη ΝΔ υπενθυμίζουν ότι ο κ. Γεωργιάδης είχε αποχωρήσει καταγγέλλοντας μια «πρωτοφανή σκευωρία εις βάρος του». Διαμηνύουν, παράλληλα, με σαφήνεια ότι η ΝΔ σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις, αλλά επιτίθενται στο Μαξίμου για την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες αναφορικά με την υπόθεση του κ. Γεωργιάδη. 

Η ανακοίνωση του Μαξίμου

Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα και λίγο μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης για τον κ. Γεωργιάδη, το Μαξίμου με ανακοίνωσή του σχολίαζε: 
«Ο Νίκος Γεωργιάδης κρίθηκε πρωτόδικα ένοχος από το Τριμελές Πρωτοδικείο για παιδεραστία. Η υπόθεση θα ήταν ειδεχθές έγκλημα, χωρίς πολιτική διάσταση, παρά το γεγονός ότι ο κ. Γεωργιάδης έχει διατελέσει βουλευτής της ΝΔ, στενός σύμβουλος και συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, «μεγάλο όπλο και εργαλείο» του αρχηγού της ΝΔ, αν ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ δεν της προσέδιναν πολιτικό χαρακτήρα.

- Χαρακτήρισαν πολιτική δίωξη την παραπομπή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη

- Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης

- Ο κ. Κυρανάκης και άλλοι αξιωματούχοι της ΝΔ παραβρίσκονταν στο ακροατήριο σε όλη τη διάρκεια της δίκης», τονίζει χαρακτηριστικά το Μέγαρο Μαξίμου, καταλήγοντας:

«Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης δεν ορρωδεί προ ουδενός όταν πρόκειται να υπερασπιστεί τους «φίλους» του. Η καταδίκη του κ. Γεωργιάδη έδειξε την αριστεία του κ. Μητσοτάκη σε όλο το μεγαλείο της».

Προδικάζουν την ενοχή Γεωργιάδη

Για τη ΝΔ είναι σαφές: με τον τρόπο που αντέδρασε το Μαξίμου, εμφανίζεται σαν να προδικάζει την ενοχή του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα εφεσιβάλλει την πρωτόδικη απόφαση, κάτι που συνιστά παρέμβαση στη δικαιοσύνη.

Βεβαίως, για την αξιωματική αντιπολίτευση, αυτό δεν είναι το μόνο ζήτημα, καθώς θεωρούν ότι ο κυβερνητικός χειρισμός έρχεται σε ευθεία αντίστιξη με την ευρωπαϊκή οδηγία που προ ημερών εντάχθηκε στην ελληνική νομοθεσία, με βάση την οποία, μέχρι να τελεσιδικήσει μια υπόθεση, είναι ανεπίτρεπτο ειδικά για τις δημόσιες αρχές -δηλαδή πρωτίστως την κυβέρνηση- να προσβάλλουν το τεκμήριο της αθωότητας σε οποιοδήποτε στάδιο μια δικαστικής διαδικασίας πριν τελεσιδικήσει. «Η ενσωμάτωση της οδηγίας 343/2016 της Ε.Ε. ρητά απαγορεύει στις δημόσιες αρχές να «αναφέρονται κατά τρόπο άμεσο σε μία εκκρεμή ποινική διαδικασία και είτε να παροτρύνουν το κοινό να πιστέψει στην ενοχή ενός κατηγορουμένου, είτε ακόμη και να προβαίνουν σε εκτίμηση των πραγματικών περιστατικών με την οποία προδικάζουν τη δικαστική κρίση μιας υπόθεσης», υπογραμμίζουν από τη ΝΔ.