Σε προεκλογικό πυρετό βρίσκονται οι Ιατρικοί Σύλλογοι όλης της χώρας, καθώς οι εκλογές για την ανάδειξη νέων εκπροσώπων του κλάδου ανά περιοχή, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο και Κυριακή 20 και 21 Οκτωβρίου. Εξαιρούνται ορισμένοι Σύλλογοι που έκοψαν πρώτοι το νήμα των εκλογών, όπως αυτός της Πάτρας, καθώς πραγματοποιείται ειδικό συνέδριο στην περιοχή και δεν ήταν δυνατό να διεξαχθούν παράλληλα εκλογές. 

Τα κόμματα έχουν δώσει εντολή στους εκπροσώπους των ιατρικών παρατάξεων να δώσουν όλο τους τον εαυτό ώστε να συγκεντρώσουν το μεγαλύτερο ποσοστό των ψήφων. Μάλιστα, λέγεται ότι τα τηλέφωνα για να δώσουν «γραμμή» σηκώνουν και οι ίδιοι οι «επιτελάρχες» των κομμάτων.

Η μάχη βέβαια θα δοθεί ανάμεσα στους εκπροσώπους των παρατάξεων που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι ο Παναγιώτης Ψυχάρης που είναι και πρόεδρος των γιατρών των Κέντρων Υγείας -ΠΕΔΥ.

Το ψηφοδέλτιο βέβαια της παράταξης που είναι κοντά στην κυβερνώσα παράταξη αντιμετώπισε προβλήματα κατά την κατάρτισή του κυρίως λόγω της κυβερνητικής φθοράς που υπάρχει. 

Από την άλλη πλευρά, τη γαλάζια, επικεφαλής είναι ο νυν Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας Γιώργος Πατούλης ο οποίος μάλιστα έχει συγκεντρώσει στο ψηφοδέλτιό του όλους τους πρώην δυσαρεστημένους της δεξιάς παράταξης αλλά και πρόσωπα με τα οποία είχε κοντραριστεί. 

Στον αγώνα μπαίνουν φέτος δυναμικά και γιατροί που είναι κοντά στο Κίνημα Αλλαγής οι οποίοι διεκδικούν μία θέση στο νέο ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας. Εξάλλου κάτι αντίστοιχο διεκδικεί και το Κίνημα Αλλαγής στην κεντρική πολιτική σκηνή…μια καλύτερη θέση στο πολιτικό τοπίο.