Να γνωστοποιήσει στο ευρωπαϊκό ακροατήριο τη φράση Πολάκη «θα κερδίσουμε τις εκλογές, αν βάλουμε μερικούς στη φυλακή» επιχειρεί η ΝΔ προεξάρχοντος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρος του κόμματος απάντησε ευθέως στον Παύλο Πολάκη με tweet στα Αγγλικά. «Ο αγαπημένος υπουργός του κ. Τσίπρα είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει τις εκλογές, εάν η κυβέρνηση βάλει κάποιους από τους πολιτικούς της αντιπάλους στη φυλακή. H Νέα Δημοκρατία δεν εκφοβίζεται. Οι επόμενες εκλογές δεν θα αφορούν μόνο την οικονομία. Θα αφορούν και την υπεράσπιση των θεμελιωδών μας αξιών», έγραψε ο κ. Μητσοτάκης.

Τυχαίος δεν είναι και ο χαρακτηρισμός «αγαπημένος υπουργός του κ. Τσίπρα» για τον κ. Πολάκη από τον κ. Μητσοτάκη, μιας και θέλει να καταδείξει-με αποδέκτες και τους Ευρωπαίους-ότι ο κ. Πολάκης δεν είναι κάτι διαφορετικό από τον κ. Τσίπρα, αλλά, αντίθετα, το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία αποδοκιμασία των δηλώσεών του από το Μέγαρο Μαξίμου, σημαίνει και ταύτιση θέσεων.

«Το πρόβλημα είναι πολιτικό και είναι πρόβλημα του κ. Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας είναι ταυτισμένος με τον κ. Πολάκη. Και με αυτές τις απαράδεκτες, τις απολύτως καταδικαστέες εκφράσεις, αποδεικνύεται ότι δεν αντιλαμβάνεται ότι η εκτελεστική εξουσία δεν μπορεί να παρεμβαίνει στη δικαστική. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Αντιθέτως, είναι εξόχως προβληματικό υπουργός κυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης να απευθύνεται έτσι στη Δικαιοσύνη. Είναι εξόχως προβληματικό να δείχνει ότι προσπαθεί να παρέμβει στη Δικαιοσύνη. Πρόκειται για μια εντολή διαρκείας του κ. Τσίπρα, την οποία εκτελεί ο Πολάκης. Επιτρέψτε μου να πω ότι το project Πολάκης είναι project Τσίπρας», είπε για το ζήτημα η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη σε πρωινή ραδιοφωνική της συνέντευξη.

Κατά τις πληροφορίες του Reader.gr, πάντως, η εν λόγω αποστροφή του κ. Πολάκη είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τη ΝΔ. ‘Ετσι ο κ. Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να θέσει το ζήτημα αυτό και στις Βρυξέλλες την Τετάρτη, όπου θα έχει ραντεβού με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, αλλά και στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ.