Στο Ισραήλ φτάνει απόψε ο Αλέξης Τσίπρας, για να πάρει μέρος στις εργασίες της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας- Κύπρου-Ισραήλ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Μπεερ Σέβα.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του κ. Τσίπρα στο Ισραήλ έχει ως εξής:

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου

- Στις 9:30 συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

- Στις 10:00 τριμερής συνάντηση ηγετών (Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Νίκος Αναστασιάδης, Αλέξης Τίπρας).

- Στις 12:00 υπογραφή συμφωνιών και Κοινής Διακήρυξης.

- Στις 12:15 κοινές δηλώσεις των τριών ηγετών.

- Στις 12:45 γεύμα εργασίας.

Την Παρασκευή στο Βελιγράδι

Στο Βελιγράδι θα βρεθεί την Παρασκευή ο Έλληνας πρωθυπουργός, ώστε να πάρει μέρος τόσο στις εργασίες του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Σερβίας και στην τετραμερή Σύνοδο Συνεργασίας Ελλάδας – Σερβίας – Βουλγαρίας και Ρουμανίας. 

Έτσι, την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντήσει τον Σέρβο πρόεδρο στις 11:00 το πρωί, ενώ μισή ώρα αργότερα, θα αρχίσουν οι εργασίες του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας. Θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου και αμέσως μετά ο Σέρβος πρόεδρος θα παραθέσει γεύμα για τον Έλληνα πρωθυπουργό. 

Και πάλι γύρω από το τραπέζι θα έχουν την ευκαιρία να τα πουν οι ηγέτες που συμμετέχουν στο Συμβούλιο, το βράδυ της ίδιας ημέρας, καθώς στις 20:00 και πάλι ο Σέρβος πρόεδρος θα παραθέσει δείπνο. 

Το πρωί του Σαββάτου, θα λάβει χώρα η τετραμερής συνάντηση των ηγετών, στις 10:00, ενώ για τις 11:00 είναι προγραμματισμένες οι κοινές τους δηλώσεις. Με γεύμα εργασίας των τεσσάρων ηγετών στις 11:30 θα ολοκληρωθεί το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην πρωτεύουσα της Σερβίας.