Για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρώην πρωθυπουργό και στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργο Παπανδρέου, μίλησε ο πρόσφατα διαγραφείς από την ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open, σημείωσε πως ο Γιώργος Παπανδρέου του εξέφρασε «την έκπληξη και τον προβληματισμό του για τις εξελίξεις». Σύμφωνα και πάλι με τον κ. Θεοχαρόπουλο, ο Γιώργος Παπανδρέου, «αναφέρθηκε στην κοινή οπτική με την οποία αντιμετωπίζουμε τη διαχείριση των εθνικών θεμάτων», ενώ σημείωσε ότι «θα συνεχίσει να βρίσκεται σε επικοινωνία μαζί του». 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι δημόσια δήλωση υπέρ της Συμφωνίας έχει κάνει και ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου, με συνέντευξη του. 

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επανέλαβε μεταξύ άλλων τους λόγους που οδηγούν το κόμμα του στην υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, υπογράμμισε ότι το περιεχόμενό της διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα και υπενθύμισε ότι η ανάγκη επίλυσης του «Μακεδονικού» στη βάση σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό κοινά αποδεκτής έναντι όλων συνιστούσε πάγια θέση της ανανεωτικής Αριστεράς.

Σχετικά με τη διαγραφή του, ο Θ. Θεοχαρόπουλος χαρακτήρισε «πρωτοφανές το γεγονός σε έναν συνασπισμό δύο κομμάτων το ένα να διαγράφει το άλλο», ενώ στην ερώτηση αν προτίθεται να παραδώσει τη βουλευτική έδρα, τόνισε: «μας έδιωξαν από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, τώρα θέλουν να μας βγάλουν και εκτός Βουλής».

«Αυτό που δεν έχουν καταλάβει στο ΚΙΝΑΛ», κατέληξε ο Θ. Θεοχαρόπουλος, «είναι ότι η εκλογή μου με τη ΔΗΣΥ το 2015 εκφράζει την πολιτική συμφωνία μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ».