Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν προσκληθεί ψυχολόγοι που συνέδραμαν στους πυρόπληκτους της Ανατολικής Αττικής από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, την ΕΠΑΨΥ (Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας), τους Γιατρούς του Κόσμου και τον Δήμος Μαραθώνα. Παράλληλα ο κ. Τσίπρας συνομίλησε με Έλληνες και ξένους ψαράδες που έσωσαν ανθρώπους στη φωτιά της 23ης Ιουλίου.

Επίσης συναντήθηκε με την ομάδα χορού ΑμεΑ Dagipolis. Πρόκειται για μια ομάδα μεικτή, με ΑμεΑ και αρτιμελή άτομα που είχε συμμετάσχει και στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας.

Ο πρωθυπουργός υποδέχτηκε την ομάδα νέων ηθοποιών Red Thread – Κόκκινη Κλωστή που κάνει διαδραστικό δρώμενο στα σχολεία για να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά για θέματα bullying που πλέον θα χρηματοδοτηθεί και από το υπουργείο Παιδείας ώστε να παρουσιάσει το διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι σε μια σειρά σχολείων της Αττικής.

Με οικογένειες που αναλαμβάνουν να έχουν στο σπίτι τους ένα παιδί, ώστε μέχρι να βρεθεί η οικογένεια που θα το υιοθετήσει να μην μένει σε ίδρυμα, συναντήθηκε ο κ. Τσίπρας καθώς επίσης καθηγητές, θεραπευτές και μαθητές του σχολείου 18 Άνω.

Τέλος, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που ζουν σε δομές φιλοξενίας καθώς επίσης και με στελέχη των δομών.