Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ έχουν ήδη αρχίσει να μοιράζουν καρέκλες και μάλιστα προκαταβολικά έχουν συμφωνήσει στο πρόσωπο (από το ΚΙΝΑΛ) που θα προτείνουν για το αξίωμα του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Είναι το κεντρικό συμπέρασμα των όσων είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή στο πλαίσιο της παρέμβασής του για την συνταγματική αναθεώρηση αφού ευθέως κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη πως προσποιείται ότι τώρα θέλει να ψηφίσει το άρθρο για την Προεδρική εκλογή-με το οποίο ούτως ή άλλως διαφωνεί- προκειμένου μετά τις εκλογές να μπορέσει σε συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ να το αλλάξει με 151 ψήφους για να εκλεγεί Πρόεδρος της δικής τους επιλογής.

Στο πλαίσιο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας χωρίς να πει ονόματα μίλησε για νυν στέλεχος του ΚΙΝΑΛ ή εν αποστρατεία, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Κώστα Σημίτη όπως ανέφεραν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ως εκ τούτου ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι ο Κ. Μητσοτάκης δεν έχει καμία πρόθεση να στηρίξει τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τόνισε, ότι ο πρόεδρος της ΝΔ συστηματικά αποφεύγει να διασαφηνίσει ποιο πρόσωπο επιθυμεί και υπενθύμισε ότι ο ίδιος εγκαίρως έχει προτείνει την επανεκλογή του σημερινού Προέδρου, ως απόλυτα επιτυχημένου προσώπου.

Επί της ουσίας με την παρέμβασή του ο πρωθυπουργός δείχνει πως θεωρεί δεδομένη την σύμπραξη ΝΔ και ΚΙΝΑΛ στην πορεία προς τις εκλογές αλλά και μετεκλογικά, και μάλιστα με διανομή αξιωμάτων, αλλά και ότι η αξιωματική αντιπολίτευση στήνει πολιτικά παιχνίδια περί την Προεδρική εκλογή ακριβώς για να μπορέσει στην επόμενη Βουλή να καθορίσει τον επόμενο Πρόεδρο.

Πάντως ο πρωθυπουργός προέβλεψε ότι δεν θα είναι η ΝΔ που θα κόψει το νήμα των εκλογών σχολιάζονται πως «Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ με 90 βουλευτές που θα αθροίζουν μαζί και στην επόμενη Βουλή, Πρόεδρο δεν πρόκειται να βγάλουν».