Συναντήσεις με τον πρόεδρο του γαλλικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος αλλά και εκείνον του Δημοκρατικού Συναγερμού της Κύπρου, είχε στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε αρχικά με τον πρόεδρο του γαλλικού κόμματος, Λοράν Βοκιέ. Οι δύο άνδρες συζήτησαν ευρύτερα για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, την κατάσταση στο προσφυγικό και την ελληνική οικονομία με επίκεντρο τις δυνατότητες προσέλκυσης επενδύσεων από γαλλικές επιχειρήσεις.
 
Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ευχαριστώ πάρα πολύ τον καλό μου φίλο, τον Λοράν Βοκιέ για την επίσκεψή του και για τα καλά του λόγια. Έχουμε αναπτύξει μια πολύ καλή προσωπική σχέση στο πλαίσιο της συνύπαρξής μας στο Ε.Λ.Κ. Και χαίρομαι που και σήμερα διαπίστωσα ότι πολλές από τις απόψεις μας για το μέλλον της Ευρώπης βρίσκονται στην ίδια γραμμή.
 
Συζητήσαμε για θέματα που σχετίζονται με την οικονομία. Ευχαρίστησα τον κ. Βοκιέ για την παραδοσιακή στήριξη την οποία πάντα η Γαλλία παρέχει στην πατρίδα μας, αλλά μιλήσαμε και για το μέλλον. Για μια νέα οικονομική πολιτική. Για το πως η μείωση των φόρων σε συνάρτηση με το συμμάζεμα των δημοσίων δαπανών μπορεί να δώσει μια καινούργια αναπτυξιακή ώθηση στην πατρίδα μας. Μιλήσαμε για το πως μπορούμε να προσελκύσουμε περισσότερες γαλλικές επενδύσεις στη χώρα μας για να δημιουργήσουμε περισσότερες θέσεις απασχόλησης και να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τις διμερείς μας σχέσεις. 
 
Μιλήσαμε, επίσης, και για τα ζητήματα της μετανάστευσης και του προσφυγικού προβλήματος και συμφωνήσαμε ότι η Ευρώπη χρειάζεται να επαναξιολογήσει συνολικά την μεταναστευτική της πολιτική. Μια πολιτική η οποία, δυστυχώς, στην Ελλάδα έχει αποτύχει με ευθύνη πρωτίστως της ελληνικής κυβέρνησης. Έχει αποτύχει διότι δυστυχώς τα νησιά μας, τα οποία θα επισκεφθεί αύριο ο κ. Βοκιέ, έχουν γίνει μια αποθήκη ψυχών. Έχει αποτύχει η ελληνική κυβέρνηση διότι τα κονδύλια του προσφυγικού τα διαχειρίζεται με αδιαφάνεια. Και έχει αποτύχει επίσης διότι με πολύ αργές διαδικασίες ασύλου εγκλωβίζει τελικά πρόσφυγες στα νησιά μας χωρίς ποτέ να τελεσιδικούν οι αιτήσεις ασύλου που αυτοί υποβάλλουν στις ελληνικές Αρχές. Είναι πολύ σημαντικό και ενόψει του νέου προϋπολογισμού της Ε.Ε. να διαθέσουμε περισσότερους πόρους για την ασφαλή φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων. Για μια Ευρώπη που πραγματικά θα προστατεύει και η οποία θα φυλάσσει αποτελεσματικά τα σύνορά της». 
 
Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους συζήτησαν για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, με τον κ. Μητσοτάκη να επαναλαμβάνει τη σταθερή θέση της Νέας Δημοκρατίας για την εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης. Τέλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.