Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού, που συζητά για μια ακόμα φορά το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, προσερχόμενος στη συνεδρίαση, δήλωσε «Πήγαμε καλά στη Βουλή παρά το τραύμα που προσπάθησε να μας επιφέρει μια αλλαγή πλεύσης. Εκφράσαμε αυτό το πολύ δύσκολο πράγμα. Δεν είμαστε με αυτούς που κυβερνούν, δεν θα γίνουμε στείρα αντιπολίτευση με όχι και κραυγές, θα προσπαθούμε να βρίσκουμε κάτι που να βοηθήσει τη χώρα. Όχι κατ' ανάγκη το κόμμα και αυτό είναι πρόβλημα».

Οι αποφάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου πάντως, πιθανότατα θα δεσμεύουν μόνο τον ίδιο τον Σταύρο Θεοδωράκη  και τον αντιπρόεδρο του κόμματος Γιώργο Μαυρωτά. 

Κι αυτό καθώς από την ψήφο εμπιστοσύνης και έπειτα, ο Σπύρος Δανέλλης βρίσκεται εκτός κόμματος, ο Σπύρος Λυκούδης έχει αποφασίσει να μην ψηφίσει «όχι» στη Συμφωνία των Πρεσπών, αφήνοντας πιθανότητες είτε να απουσιάσει από την ψηφοφορία είτε να ψηφίσει υπέρ, ενώ Αμυράς και Ψαριανός εμφανίζονται πλέον με ακόμα πιο σκληρή κατά της ψήφισης της Συμφωνίας, με προειδοποίηση πως ενδεχόμενη ψήφιση εκ μέρους του κόμματος ίσως σημάνει την αποχώρησή τους.