Χωρίς ίχνος πλαστικού, θα είναι το ανοιχτό Συνέδριο που διοργανώνει το Ποτάμι, το Σαββατοκύριακο 3-4 Νοεμβρίου στο Cine Κεραμεικός, σύμφωνα με το ίδιο το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη.

Μάλιστα όπως αναφέρει η ίδια η ιστοσελίδα του κόμματος, στο καφενείο – εστιατόριο που θα λειτουργεί στο χώρο τις ώρες του Συνεδρίου, τα ποτήρια θα είναι από μπαμπού, τα καλαμάκια από σιτάρι ενώ θα υπάρχουν ακόμα αλουμινένια παγούρια και πάνινες τσάντες.

Ακόμα και οι κάρτες διαπίστευσης των δημοσιογράφων δεν θα είναι πλαστικοποιημένες. Και οι επιλογές των προϊόντων που θα πωλούνται στο εν λόγω καφενείο θα είναι «διαφορετική» από τα συνήθη. Προϊόντα με χαμηλά λιπαρά, λίγη ζάχαρη και αλάτι, βιολογικά προϊόντα αλλά και vegetarian επιλογές.

«Στόχος μας είναι να μειώσουμε στο ελάχιστο την κατανάλωση πλαστικού στις δυο μέρες του συνεδρίου μας και να γίνουμε έτσι η αφορμή για να μειωθεί το πλαστικό – αν όχι να καταργηθεί – και από άλλες μεγάλες διοργανώσεις» δήλωσε ο υπεύθυνος υλικοτεχνικής υποδομής στο Ποτάμι, Νίκος Παπαδάκης.

Στον χώρο είναι προφανές ότι το κάπνισμα θα απαγορεύεται... δια ροπάλου ακόμα και στους διαδρόμους. Από την άλλη, για να «ξεδώσουν» από το σύνδρομο στέρησης, οι σύνεδροι θα μπορούν να απασχοληθούν στα δυο τραπέζια πινγκ πονγκ ή και στις μπάλες γιόγκα – πιλάτες που θα υπάρχουν στο χώρο του συνεδρίου.