Άγνωση λέξη αποτελεί η ανακωχή για τον Πάνο Καμμένο και τον Νίκο Κοτζιά, παρά την εμφανή πια προσπάθεια του Μαξίμου να αλλάξει την ατζέντα. Ο νέος κύκλος αντιπαράθεσης ανάμεσα στον υπουργό Άμυνας και τον πρώην υπουργό Εξωτερικών ξεκίνησε με αφορμή την αμφισβήτηση του πρώτου ως προς τον ισχυρισμό του δεύτερου ότι στην επίμαχη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο κ. Καμμένος μίλησε για ποσό 50 εκατ. ευρώ με το οποίο «χρηματοδότησε» την κυβέρνηση ο Τζορτζ Σόρος.

Ο υπουργός Άμυνας συγκεκριμένα προχώρησε σε συνειρμούς από το παρελθόν. «Επειδή τα ορφανά του Σημίτη, μετά τη παραζάλη τους από την προφυλάκιση Παπαντωνίου έχουν επιδοθεί σε επιχείρηση αντιπερισπασμού πόνου, εδώ και 48 ώρες αναπαράγουν δήθεν αναφορά μου στο υπουργικό για 50 εκατ. ευρώ του Σόρος στην κυβέρνηση. Είναι ψευδές, απόδειξη τα πρακτικά και οι παρόντες», έγραψε στο Twitter. Τον κ. Καμμένο έσπευσε δε να καλύψει ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος δήλωσε (Θέμα FM) πως «δεν έχω ακούσει εγώ τον Καμμένο να λέει τέτοια πράγματα» στην επίμαχη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Λίγο αργότερα, ωστόσο, ο υπουργός Μεταφορών κι Υποδομών, επίσης μέσω Twitter, σαν να άλλαξε γνώμη: «Όταν κάποιος λέει "δεν άκουσα" ούτε διαψεύδει ούτε επιβεβαιώνει οτιδήποτε. Απλά, δεν άκουσε», ήταν το εκ των υστέρων σχόλιο του κ. Σπίρτζη.

Η απάντηση από την πλευρά Κοτζιά ήταν ιδιαιτέρως σκληρή, έστω και μέσω κύκλων. Διότι αφήνει υπονοούμενα ότι μπορεί να επιχειρηθεί ακόμη και αλλοίωση των πρακτικών του υπουργικού συμβουλίου, προκειμένου να υποστηριχθούν ο κ. Καμμένος και όσα εκείνος ισχυρίζεται. «Αν κάποιοι μετά τη σιωπή στις ύβρεις θέλουν να σβήσουν τμήματα από τα πρακτικά του υπουργικού συμβουλίου, είναι κάτι που δεν μπορεί να φανταστεί ο νους μας και το αποκλείουμε», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Η ανταπάντηση από τον κ. Καμμένο ήταν άμεση. Με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε απαξιωτικά για τον κ. Κοτζιά με τη γνωστή φράση «το γαρ πολύ της θλίψεως...», ωστόσο έκανε μισό βήμα πίσω και παραδέχθηκε μεν ότι μίλησε για τον Σόρος στο υπουργικό συμβούλιο. Μόνο που εννοούσε - σύμφωνα με τον ίδιο - όχι χρηματισμό της κυβέρνησης ή υπουργών της, αλλά μία εταιρεία συμφερόντων του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου, η οποία συνεργαζόταν με το ΥΠΕΞ για την έκδοση βίζας. Ακόμη κι έτσι πάντως, ο κ. Καμμένος δεν έχασε την ευκαιρία να «καρφώσει» τον πρώην υπουργό Εξωτερικών...

Το Μαξίμου, την ίδια στιγμή, επέλεξε για μία ακόμη φορά να σφυρίξει αδιάφορα και στρέφει τα πυρά του κατά της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής. «Αντί να ζητήσουν μια συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τον εκφυλισμό, την ηθική κατάντια και την καταρράκωση θεσμών και αξιών, επιχειρούν με λάσπη στον ανεμιστήρα να πείσουν ότι όλοι είμαστε ίδιοι», ανέφερε σε ανακοίνωσή του, καταλήγοντας δε στο συμπέρασμα πως «πιθανόν περιμένουν κάτι και φοβούνται. Εξ ου και ο πανικός».

Τον κ. Καμμένο κάλυψε πάντως ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος, σε χθεσινοβραδινή συνέντευξή του στην ΕΡΤ, επιχείρησε να κρατήσει ισορροπίες και να μην πάρει αποστάσεις από τον κ. Κοτζιά. «Ποτέ δεν κατηγόρησε ο κ. Καμμένος την κυβέρνηση ή υπουργό για χρηματισμό», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι όλες οι συμβάσεις του ΥΠΕΞ υπογράφηκαν αφού τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες. Ωστόσο, αναφέρθηκε ολίγον τι απαξιωτικά στις διαρροές από το περιβάλλον Κοτζιά: «Είναι δυνατόν οποιοσδήποτε κύκλος ή τετράγωνο να υπονοεί ότι θα διαγραφούν πρακτικά υπουργικού συμβουλίου;», διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.