Σύντομο τετ-α-τετ στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ζόραν Ζάεφ, στην είσοδο του ξενοδοχείου όπου πραγματοποιούνται οι εργασίες της ετήσιας διοργάνωσης.

Εξερχόμενος του ξενοδοχείου μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με ομάδα Αμερικανών Γερουσιαστών, ο Αλέξης Τσίπρας είδε τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας στην είσοδο και αντάλλαξαν θερμό χαιρετισμό. Ο κ. Ζάεφ του σύστησε την αντιπροσωπεία που τον συνόδευε εκείνη την ώρα, τον σύμβουλο Ασφαλείας και τον εκπρόσωπο του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI, παρών ήταν και ο Νικολά Ντιμιτρόφ.

Ο πρωθυπουργός θα εκφωνήσει σήμερα ομιλία στην Διάσκεψη για την Ασφάλεια αναφορικά με τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η διεθνής κοινότητα αλλά και η ΕΕ και θα μιλήσει διεξοδικά στην σημασία που έχει η προσπάθεια για εξεύρεση λύσεων έναντι της λογικής της αδράνειας. Στο πλαίσιο αυτό θα αναφερθεί στην έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια, την προσφυγική κρίση και στην αντιμετώπισή της με βάση το διεθνές δίκαιο, στην επίλυση του Μακεδονικού και συνολικότερα στον ρόλο της χώρας μας ως πυλώνα ασφάλειας και ειρήνης στην περιοχή.

Στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου θα έχει συναντήσεις με ξένους ηγέτες και αξιωματούχους, θα δει αμερικανούς γερουσιαστές και στελέχη των πολιτικών κομμάτων της Γερμανίας.  Το βράδυ θα παραλάβει μαζί με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας το βραβείο Ewald Von Kleist για την προσφορά τους στην διεθνή ειρήνη και την ειρηνική επίλυση των διαφορών των δύο χωρών.