Σύμφωνα με πληροφορίες, τη σύσκεψη συγκάλεσε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Η ΤτΕ που εποπτεύει την Attica Bank, η οποία δεν θεωρείται «συστημική» και δεν υπάγεται στον απευθείας έλεγχο του SSM, έχει ζητήσει στοιχεία από κορυφαία στελέχη της τράπεζας, αναφορικά τόσο με τη χορήγηση στον κ. Πολάκη δανείου, όσο και για άλλες παρόμοιες χορηγήσεις που έχουν γίνει.

Ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης απαντώντας στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα που δημοσίευσε το σχετικό ρεπορτάζ, είπε: 

«Bγάλατε επιτέλους μια είδηση ικανή να προκαλέσει αληθινή έκπληξη σε όλους τους κατοίκους αυτής της ταλαιπωρημένης χώρας: ένας εν ενεργεία αναπληρωτής υπουργός αναγκάζεται να καταφύγει σε τραπεζικό δανεισμό βάζοντας υποθήκη το σπίτι του (η αξία του οποίου ΥΠΕΡΚΑΛΥΠΤΕΙ την αξία του δανεισμού) για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του οικογενειακού και πολιτικού του βίου!!! Πράγματι, στη χώρα όπου Υπουργοί και βουλευτές ζούσαν επί δεκαετίες πολυτελή και ανέφελο βίο, διεξάγοντας γιγαντιαίες προεκλογικές καμπάνιες, χωρίς να αναρωτιέται κανείς, ούτε ασφαλώς η εφημερίδα σας, για το πού έβρισκαν τα χρήματα (τα οποία πάντα προέρχονταν από «οικογενειακές περιουσίες» ή «από επιχειρηματική δραστηριότητα» των συζύγων τους ή ακόμη και από τον ιδρώτα της εργασίας τους βρε αδελφέ, διότι ήταν όλοι δουλευταράδες και νοικοκύρηδες) βρέθηκε ο ...... κουζουλός που αντί να προτιμήσει την ανεπίσημη «διευκόλυνση» από «φίλους» επιχειρηματίες (οι οποίοι βέβαια με τη σειρά τους προσέφευγαν σε τραπεζικές χρηματοδοτήσεις με εγγυήσεις «ΑΕΡΑ») ή από τους πόρους που διαθέτει το ίδιο το Υπουργείο του, πήγε και χρεώθηκε για πολλά χρόνια στις Τράπεζες για να μπορέσει να επισκευάσει το σπίτι του και να πληρώσει τους λογαριασμούς του». 

Η ανακοίνωση της Attica Bank:

Αναφορικά με στοχοποιημένα δημοσιεύματα για δάνεια προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, η Attica bank ενημερώνει ότι τα συγκεκριμένα δάνεια (συνολικού ποσού 100 χιλ. ευρώ) αφορούσαν δύο (2) τυποποιημένα συνήθη δανειακά προϊόντα, που χορηγήθηκαν με την τήρηση όλων των εσωτερικών διαδικασιών, των χρηματοοικονομικών κανόνων και με επαρκείς εμπράγματες και προσωπικές εγγυήσεις. Η χορήγηση έγινε με βάση αυστηρά πιστοδοτικά όρια και με τυποποιημένα χαρακτηριστικά των ως άνω προϊόντων (επιτόκιο, διάρκεια, προβλεπόμενες ανά προϊόν εξασφαλίσεις), όπως τα προϊόντα αυτά διατίθενται στο ευρύ κοινό και είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Τράπεζας. Η Attica Bank, κατά το έτος 2018 μέχρι και σήμερα, έχει χορηγήσει ικανό αριθμό και παρομοίου ύψους τέτοια δάνεια σε φυσικά πρόσωπα, όπως δε προκύπτει από σχετικά δημοσιεύματα, παρόμοια δάνεια σε πολιτικά πρόσωπα έχουν χορηγήσει και άλλες συστημικές Τράπεζες Η Attica Bank επισημαίνει ότι από την ανάληψη της παρούσας Διοίκησης, η Τράπεζα εξυγιαίνεται συνεχώς έχοντας αυξήσει σημαντικά το ύψος των καταθέσεών της, μειώσει στο ελάχιστο τον δανεισμό της από τον ELA, μειώσει σημαντικά το λειτουργικό της κόστος και επιτύχει, προ φόρμα, συνολικό δείκτη φερεγγυότητας 16,2% και δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων 35% (έναντι του μέσου όρου των λοιπών Τραπεζών που κυμαίνεται στο 40%). Είναι λοιπόν άδικη η στοχοποίηση της Attica Bank, η οποία εξυγιασμένη μπορεί να έχει να επιτελέσει το ρόλο της στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, ενισχύοντας κατά το δυνατόν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους ιδιώτες με όρους ελεύθερης αγοράς και στο μέτρο της τραπεζικής πρόνοιας.

Γεωργιάδης: Να δώσει στη δημοσιότητα τις φορολογικές του δηλώσεις

«Αδιανόητο» χαρακτήρισε το ύψος του δανείου ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

Ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε τον Παύλο Πολάκη να δώσει στη δημοσιότητα τις φορολογικές του δηλώσεις για να αποδειχθεί ο ισχυρισμός του ότι παλαιότερα έβγαζε πάνω από 200 χιλιάδες ευρώ το χρόνο και καταστράφηκε οικονομικά όταν έγινε υπουργός.

Σε άλλη συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό «Θέμα», είπε ότι τα εν ενεργεία πολιτικά πρόσωπα δεν μπορούν να δανειοδοτούνται με τις ίδιες διαδικασίες με τους απλούς πολίτες.

«100.000 ευρώ καταναλωτικό δάνειο δεν παίρναμε ούτε πριν την κρίση» είπε επίσης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μαστρογεωργίου.

«Ούτε καν μπορεί να ονειρευτεί τέτοιο δάνειο ένας πολίτης. Έχει προνομιακή μεταχείριση» σχολίασε ο γραμματέας επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής Σταμάτης Μαλέλης.

ΣΥΡΙΖΑ: Αν ο Πολάκης έπαιρνε μίζες ή θαλασσοδάνειο δεν θα είχε πρόβλημα

«Η Ν.Δ. και τα Μέσα που τη λιβανίζουν στοχοποιούν τον Παύλο Πολάκη, επειδή πήρε δάνειο, όπως σχεδόν η μισή Ελλάδα, βάζοντας υποθήκη το σπίτι του. Αν έπαιρνε μίζες ή, αντί να βάλει υποθήκη την οικία του, κάποιος επιχειρηματίας του χάριζε το σπίτι στο οποίο διαμένει, η κ. Σπυράκη, η οποία στο τελευταίο πόθεν έσχες έχει δηλώσει υπόλοιπο δανείων 713.000 ευρώ, ίσως να μην είχε πρόβλημα», τονίζει το γραφειο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στις δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρίας Σπυράκη, για την υπόθεση Πολάκη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Ο κ. Πολάκης, ούτε μίζες πήρε, ούτε καμία offshore έδωσε 800.000 ευρώ στην εταιρία της συζύγου του, όπως στην περίπτωση του κ. Μητσοτάκη, ούτε πήρε θαλασσοδάνειο για τον Κήρυκα Χανίων και έκανε σκανδαλώδη ρύθμιση, αφού για 11 χρόνια δεν είχε αποπληρώσει ούτε ένα ευρώ, όπως έκανε ο Πρόεδρος της ΝΔ», συνεχίζει το κυβερνών κόμμα στην ανακοίνωσή του.

«Η ΝΔ οφείλει να συμβιβαστεί επιτέλους με την πραγματικότητα, ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι», καταλήγει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στη Νέα Δημοκρατία και τη Μαρία Σπυράκη, αναφορικά με την υπόθεση Πολάκη.