Στη Σαμοθράκη βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για τον εορτασμό των Θεοφανείων. Ο πρωθυπουργός παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό της Παναγίας Καμαριώτισσας. Έπειτα από τη Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό της Παναγίας Καμαριώτισσας, ο κ. Τσίπρας παρακολούθησε τον καθαγιασμό των υδάτων στο λιμάνι της Καμαριώτισσας. Πέντε κάτοικοι βούτηξαν στα παγωμένα νερά του χιονισμένου νησιού για να πιάσουν τον σταυρό, με τον πρωθυπουργό στη συνέχεια να τους συγχαίρει και να τους εύχεται «και του χρόνου», «πάντα δύναμη».

Τον κ.Τσίπρα συνοδεύουν ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Ρήγας και ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός. Μετά την τελετή καθαγιασμού των υδάτων, ο πρωθυπουργός θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης από το Δήμο Σαμοθράκης.

«Μια μέρα γεμάτη συμβολισμούς, μια μέρα φώτισης κι ελπίδας, μια μέρα χαράς και καθώς είμαστε στην αρχή του 2019» χαρακτήρισε την σημερινή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την Ραφήνα όπου και μετέβη για τον εορτασμό των Θεοφανείων. 
Ο κ. Μηστοτάκης ευχήθηκε «μετά από μια δύσκολη περίοδο το νέο έτος να αποτελέσει μια χρονιά φώτισης και χαράς για όλους τους Έλληνες και να γίνει η χρονιά που θα θυμόμαστε ως απαρχή της αλλαγής για την χώρα μας».

Να υπενθυμίσουμε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης χρειάστηκε –λόγω κακοκαιρίας- να αλλάξει τα σχέδιά του, καθώς δεν μπόρεσε να ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη. Κατόπιν αυτού, παρακολούθησε τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγία Παντοβασίλισσα και στη συνέχεια παραβρέθηκε στον Αγιασμό των Υδάτων.

«Σε ένα μέλλον χωρίς καμία υπαναχώρηση στα εθνικά μας δίκαια με ειρήνη και κοινωνική δικαιοσύνη» αναφέρθηκε στο μήνυμά του για το εορτασμό των Θεοφανείων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, από την Σύρο όπου και βρίσκεεται, προκειμένου να παραστεί στην Τελετή Αγιασμού των Υδάτων για τον εορτασμό των Θεοφανείων. 

«Εύχομαι το ίδιο φως της Χριστιανοσύνης να φωτίζει τον λαό μας και το Έθνος μας έτσι ώστε με βάση την αθάνατη ιστορική μας κληρονομιάς και υπό όρους αρραγούς ενότητας, να χτίσουμε όλοι μαζί το μέλλον που μας αναλογεί και μας ταιριάζει. Ένα μέλλον που θα υπερασπίζεται,  χωρίς υποχωρήσεις, τα εθνικά μας συμφέροντα και σύνορα και μέσα στο πλαίσιο της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

«Το φως της Χριστιανοσύνης εύχομαι να φωτίζει την μεγάλη ευρωπαϊκή μας οικογένεια ώστε να υπηρετήσει το μέλλον των λαών της αλλά και τον πλανητικό ρόλο που της αναλογεί συνεχίζοντας να εγγυείται αρχές όπως Ειρήνη, Ανθρωπισμό και Δημοκρατία. Χρόνια πολλά και του χρόνου» κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος. Να σημειωθεί ότι κατά την άφιξη του στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκαν οι τοπικές Αρχές και έγινε απόδοση τιμών από στρατιωτικό άγημα. Η τελετή του Μεγάλου Αγιασμού γίνεται προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄.

Το δικό του μήνυμα για το εορτασμό των Θεοφανείων έστειλε και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος ευχήθηκε να φύγουν τα κακά δαιμόνια της χώρας. «Σήμερα σύμφωνα με την παράδοση, είναι η μέρα που διώχνουμε τα δαιμόνια. Που τρέπονται σε φυγή οι καλικάντζαροι. Και τα κακά δαιμόνια της χώρας μετά από τόσα χρόνια ταλαιπωρίας και κρίσης παραμένουν ο διχασμός, ο λαϊκισμός, ο εθνικισμός, η στασιμότητα. Για να δούμε την Ελλάδα αλλιώς, αυτά πρέπει να νικήσουμε. Με τόλμη και σωφροσύνη. Καλή φώτιση σε όλους μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης.

«Το Φως των ημερών να αγγίξει τις καρδιές μας» ευχήθηκε από πλευράς της, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. «Εύχομαι το Φως των ημερών να αγγίξει τις καρδιές μας . Να μας φωτίσει όλους πολίτες και πολιτικούς γιατί το 2019 είναι χρονιά αποφάσεων. Μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα, να ζήσουμε καλύτερα. Ενωμένοι οι Έλληνες να πάμε μπροστά. Χρόνια Πολλά», ήταν το μήνυμα της κυρίας Γεννηματά για τα Θεοφάνεια.

«Χρόνια πολλά και καλή δύναμη! Η καλύτερη ευχή είναι ο λαός μας  να «φωτίσει» τον δρόμο για μια ζωή με δικαιώματα χωρίς φτώχεια και πολέμους. Μπορούμε με ισχυρό ΚΚΕ παντού!» ευχήθηκε από πλευράς του ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.