«Δεν υπάρχει περίπτωση το Ποτάμι να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία του κατά την έναρξη των εργασιών του 3ου συνεδρίου του κόμματος.

Ο πρόεδρος του Ποταμιού διευκρίνισε ότι το είναι υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών. Παράλληλα, ο κ. Θεοδωράκης χαρακτήρισε το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» για την πΓΔΜ επιβεβλημένη λύση. «Δεν πρέπει να διαπαιδαγωγούμε τους πολίτες στα παραμύθια των ακραίων», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στη Συνταγματική Αναθεώρηση, ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε τις θέσεις του Ποταμιού για διαχωρισμό Κράτους- Εκκλησίας, ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων και ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Ο κ. Θεοδωράκης χαρακτήρισε την κυβέρνηση «παρωχημένη Αριστερά και ακραία Δεξιά μαζί». «Κυβερνούν αγκαλιασμένοι, θα πρέπει να τιμωρηθούν μαζί. Είναι μία η ετυμηγορία», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «το μοντέλο ΣΥΡΙΖAΝΕΛ απέτυχε. Θέλω την Ελλάδα αλλιώς».

Για το θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι «φανέρωσε την επιπολαιότητα με την αντιμετωπίζουμε τα εθνικά μας θέματα, δημιουργούμε θρύλους για να δημιουργήσουμε χάσματα».

Για τις συνεργασίες της επόμενης ημέρας έθεσε μεταξύ των σημείων την αποκομματικοποίηση του κράτους και τον σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων.