«Αν όλα τα κόμματα άφηναν ελεύθερους τους βουλευτές στην ψηφοφορία, θα είχαν όλοι περισσότερες από μια γραμμές» ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. 

«Εμείς ψηφίζουμε κατά συνείδηση» πρόσθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού «Όπως είναι οι παρέες διχασμένες για τη Συμφωνία έτσι συμβαίνει και στα κόμματα». 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκαθάρισε πως είναι αντίπαλος του κ. Τσίπρα «ειδικά μετά από όσα συνέβησαν στην ψηφοφορία για ψήφο εμπιστοσύνης. Το βασικό όμως τώρα δεν είναι το άχτι μου απέναντι στον πρωθυπουργό αλλά το συμφέρον της χώρας». 

Σχετικά με το ζήτημα της Μακεδονίας και τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο ίδιος σημείωσε «Το βασικό που πρέπει να σκεφτουμε αυτήν τη στιγμή είναι ότι σχεδόν όλος ο κόσμος αναγνωρίζει τους γείτονές μας ως Μακεδονία. Έχουμε την ευκαιρία να την προσδιορίσουμε ως Βόρεια Μακεδονία. Πρέπει να αρπάξουμε αυτήν την ευκαιρία».

Τέλος ο Σταύρος Θεοδωράκης, ξεκαθάρισε «Δεν κοιτάω την πολιτική μου επιβίωση. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι σκέφτομαι την καρέκλα μου. Αν ήθελα θα είχα σίγουρη θέση σε μεγαλύτερα κόμματα. Θα παραμείνω στο Ποτάμι, θα δώσω τη μάχη με το Ποτάμι. Επιλέγω το πατριωτικό καθήκον και όχι το κομματικό».