«Η ρητορική της μισαλλοδοξίας, του διχασμού και της βίας, δεν μπορεί να είναι η σύγχρονη γλώσσα των πολιτικών» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία του στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, ο οποίος παράλληλα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «βαρβαρολαγνεία», με αφορμή «τα φαινόμενα ανομίας».  

Ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε ότι τα κυβερνητικά στελέχη θα πρέπει «να μετράνε τα λόγια τους και να μην στοχοποιούν δημοσιογράφους, ΜΜΕ και πολιτικούς αντιπάλους». Κάλεσε μάλιστα να μπει τέλος στο εμπάργκο που έχουν κηρύξει ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σε ΣΚΑΙ και ΕΡΤ αντίστοιχα. 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επέκρινε την «κυβερνητική πολιτική των επιδομάτων αντί των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων» καλώντας του πολίτες να δουν την «Ελλάδα αλλιώς» στις επερχόμενες εκλογές. «Η χώρα χρειάζεται μια νέα πορεία, το 2019 και να μην κάνει όλα τα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος. Δεν αρκεί να χάσετε τις εκλογές. Πρέπει να ενισχυθούν οι δυνάμεις που δεν λαϊκίζουν και εξαπατούν», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για τον προϋπολογισμό ανέφερε ότι έχει εκτοξεύσει του έμμεσους φόρους και έχει ξεπουλήσει τον εθνικό πλούτο σε χαμηλές τιμές «για να μην έχει η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας που θα έρθει μετά τις εκλογές να ανακάμψει την οικονομία», όπως σημείωσε. Ο κ. Θοεδωράκης πρόσθεσε ότι είναι λάθος πολιτική η υπερφορολόγηση.

«Είστε στυλοβάτες του κομματικού κράτους, των ελλειμμάτων και των χαριστικών πράξεων κι είναι βολικό ψέμα και λαϊκισμός ο ισχυρισμός του πρωθυπουργού ότι η χρεοκοπία της χώρας βασίζεται στις ελίτ» υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης. Τέλος, τόνισε ότι αν συνεχιστεί αυτή η οικονομική πολιτική με τα υπερπλεονάσματα και την υπερφορολόγηση «δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο αλλά χρεοκοπία».