«Αν οι πολιτικές δυνάμεις δεν νοιάζονταν η καθεμιά για τον κομματικό της χώρο και είχαμε μια συνεννόηση, είχαμε ένα Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, θα είχαμε καλύτερη συμφωνία» ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης, που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για συνάντηση με στελέχη του Ποταμιού. 

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, παραβρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης σε εκδήλωση της δημοτικής παράταξης που ηγείται ο Σπύρος Βούγιας, ώστε να υποστηρίξει την υποψηφιότητά του, ενώ εκεί δέχθηκε και την αποδοκιμασία μιας παρευρισκόμενης για την ψήφο του στη Συμφωνία των Πρεσπών. 

«Θα χάναμε συμμάχους και κυρίως θα διαιωνίζαμε τον σφετερισμό της ελληνικής ιστορίας, της μακεδονικής ιστορίας, από τους γείτονές μας». «αν δεν προχωρούσαμε στη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν θα κερδίζαμε τα πάντα, όπως λένε οι λαϊκιστές και οι εθνικιστές, αλλά θα χάναμε τα πάντα» σημείωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης. 

«Σήμερα, αυτή η χώρα αποκαλείται ''Μακεδονία'' από ολόκληρο τον πλανήτη, από 140 χώρες. Και αυτό είναι ντροπή για εμάς τους Έλληνες. Πρέπει να λέγεται ''Βόρεια Μακεδονία'' για να σκέφτεται αμέσως κάποιος-από την Κίνα μέχρι την Αμερική- ότι από τη στιγμή που υπάρχει ''Βόρεια Μακεδονία'', υπάρχει και η Κεντρική Μακεδονία, υπάρχει και η Ανατολική Μακεδονία, υπάρχει και η Δυτική Μακεδονία. Δηλαδή, υπάρχει Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Είναι στο χέρι μας να αναπτύξουμε τη Μακεδονία μας, είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τη ζωή των παιδιών μας, έχοντας σπρώξει τους γείτονές μας σε έναν ευρωπαϊκό δρόμο και όχι σε έναν δρόμο που θα αντιμάχονται διαρκώς τους Έλληνες» σημείωσε ακόμα ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Μιλώντας τέλος για το μέλλον του Ποταμιού, ο επικεφαλής του σημείωσε ότι «θα παραμείνει η καθαρή, ορθολογική φωνή που θα παλεύει για το πατριωτικό καλό. Δεν νοιάστηκε ποτέ για το κομματικό κόστος, δεν νοιάστηκε ποτέ για τις απώλειες και αποφασίζουμε μόνο με τη σκέψη στο συμφέρον των Ελλήνων».