Ο κ. Θεοδωράκης σχολίασε μιλώντας στον ΑΝΤ1 πως στη χώρα υπάρχουν πολλά και σημαντικά προβλήματα αλλά η ατζέντα επικεντρώνεται στην μικροπολιτική.

Παράλληλα υπογράμμισε πως το κύριο μέλημα του Αλέξη Τσίπρα είναι να διατηρηθεί στην καρέκλα και του Κυριάκου Μητσοτάκη να αναρριχηθεί στην εξουσία.

Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στις επιστολές των έξι βουλευτών που δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν τα νομοσχέδια που θα φέρνει η κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας την κίνησή τους ως «διπλή ανηθικότητα», καθώς έδωσαν «λευκή επιταγή» στον Τσίπρα, αγνοώντας την λαϊκή εντολή και τον κόσμο που τους έστειλε στη Βουλή με άλλο κόμμα και παράλληλα προεξοφλούν ότι θα ψηφίζουν κάθε νομοσχέδιο, όποιο κι αν είναι το περιεχόμενο του.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε Τσίπρα, Μητσοτάκη και Γεννηματά, με αφορμή τις μεταγραφές βουλευτών, από τα μικρότερα κόμματα στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες τους.

Αναφέρθηκε προσωπικά και στον Σπύρο Δανέλλη, θυμίζοντας ότι παλιότερα είχε δηλώσει πως αν φύγει από το Ποτάμι, θα παραδώσει την έδρα του, δέσμευση την οποία ξέχασε. Ερωτηθείς και για τη στάση άλλων βουλευτών του Ποταμιού που αποχώρησαν, απάντησε ότι δεν πρόκειται να προβεί σε κανένα σχολιασμό, αλλά δήλωσε πως οι αποχωρήσεις έγιναν με εντολές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

Ο κ. Θεοδωράκης σχολίασε πως καλό θα ήταν να αλλάξει ο κανονισμός της Βουλής, αντιμετωπίζοντας περιπτώσεις, όπως το να έχει τα ίδια δικαιώματα ένας βουλευτής που εκλέχθηκε με 300.000 ψήφους, με έναν που εξελέγη με 2.000 ψήφους ή με κάποιον που εξελέγη ως αρχηγός κόμματος.

Στη συνέχεια και σχολιάζοντας την σχετική επιστολή του Πρωθυπουργού προς τον Πρόεδρο της Βουλής, υποστήριξε πως αποτελεί δείγμα ότι ο κ. Τσίπρας δεν υπέκυψε στους εκβιασμούς του κ. Καμμένου.

Σε ότι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε ότι θα μπορούσε να ήταν καλύτερη, αλλά σίγουρα είναι προτιμότερη εξέλιξη από το να μην υπήρχε καθόλου συμφωνία και συμπλήρωσε ότι το Ποτάμι είχε ξεκάθαρη στάση από την αρχή, σε αντίθεση με άλλο κόμματα ή στελέχη τους.