«Κύριε Δανέλλη αυτό που κάνετε δεν είναι έγκλημα είναι κάτι χειρότερο, είναι λάθος» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, απευθυνόμενος στον Σπύρο Δανέλλη, ο οποίος διεγράφη σήμερα από το κόμμα μετά τη γνωστοποίηση ότι προτίθεται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, εξήγησε ότι «Στο έγκλημα μπορεί να υπάρχει παθός, ένστικτο, απερισκεψία. Στο λάθος όμως υπάρχει σκέψη, μελέτη υπάρχει υπολογισμός».

«Η κόκκινη γραμμή μας ήταν μία: Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Tο Ποτάμι παραμένει στην αντιπολίτευση και δεν κάνει τα ρεπό του κ. Καμμένου. Η απόφαση του κ. Δανέλλη να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δεν είναι η εξύψωση της πολιτικής. Είναι η κατάντια της. Δεν εξαγοράστηκε, είμαι σίγουρος, αλλά αυτό δεν κάνει μικρότερο το λάθος του. Σε μικρή έξαρση εγωισμού έβαζε πάνω από όλα το δικό του θέλω», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Σε όλη τη δημόσια διαδρομή μου, γνώμονάς μου ήταν πάντα η συνέπεια στις αρχές και στη συνείδησή μου και σε ένα τέτοιο ζήτημα που είναι ταυτοτικό και συνειδησιακό, ήταν αδύνατο να κάνω διαφορετικά» σχολίασε νωρίτερα ο Σπύρος Δανέλλης για την απόφασή του να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Στα περί «κυβέρνησης κουρελού» του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Θεοδωράκης απάντησε: «Ακουσα να αποσπά το έντονο χειροκρότημα των βουλευτών της ΝΔ. Αναρωτιέμαι αν το "κυβέρνηση κουρελού" χειροκροτήθηκε από τους βουλευτές που τους τελευταίους μήνες προσχώρησαν στη Νέα Δημοκρατία».

«Αντιστοίχως η κυρία Γεννηματά αναφέρεται σε «κυβέρνηση με υπολείμματα και γυρολόγους». Αναρωτιέμαι τι λένε γι’ αυτούς τους χαρακτηρισμούς ο κ. Μπαργιώτας, ο κ. Αχμέτ και ο κ. Καρράς. Εκτός αν οι χαρακτηρισμοί ισχύουν μόνο αν γυρολόγοι έχουν ως προορισμό τον ΣΥΡΙΖΑ», συνέχισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.