Στην υπόθεση του δανείου που έλαβε ο Παύλος Πολάκης, «υπάρχει άσχημη οσμή», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, καλώντας την Τράπεζα Αττικής αν κατά την ίδια περίοδο χορήγησε και σε άλλους καταναλωτικά δάνεια ανάλογου ύψους και υπό τους ίδιους όρους, όπως συνέβη και στην περίπτωση του υφυυπουργού Υγείας.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε και στην υπουργοποίηση πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ. «Υπάρχει ένα ρεύμα μέσα στο ΚΙΝΑΛ υπέρ του Τσίπρα», επισήμανε. Όμως, όπως είπε, η είσοδος των δύο στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην κυβένηση δεν αλλάζει το γεγονός ότι παραμένει μία παρέα αναποτελεσματικών ιδεοληπτικών υπουργών.

Έντονα επικριτικός ήταν ο επικεφαλής του Ποταμιού στις μεταγραφές βουλευτών, καθώς μίλησε για «ντροπή της Δημοκρατίας». Επανέλαβε μάλιστα την πρόταση που είχε κάνει στη Βουλή στους κ.κ Τσίπρα, Μητσοτάκη και Γεννηματά, να υπάρχει δέσμευση όλων να μην γίνονται μεταγραφές βουλευτών από το ένα κόμμα στο άλλο, μέσα στην ίδια κοινοβουλευτική περίοδο, πρόταση που οι άλλοι τρεις πολιτικοί αρχηγοί δεν δέχθηκαν. «Όλοι χρησιμοποιούν το κόλπο των μεταγραφών, ανάλογα με το πώς τους συμφέρει», τόνισε.

Ερωτηθείς για το μέλλον του Ποταμιού μετά τις μεταγραφές βουλευτών προς τα άλλα κόμματα, είπε ότι είναι μία ιστορία που θέλει να αφήσει πίσω του, ξεκαθαρίζοντας με το παρελθόν και λέγοντας την αλήθεια στον ελληνικό λαό. «Δεν έχω κουραστεί, είμαι ορεξάτος και ξεροκέφαλος», είπε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας στη συνέντευξή του, ανακοίνωσε πως στις 26 Φεβρουαρίου θα «αποκαλυφθεί» σε μια μεγάλη εκδήλωση που διοργανώνει το Ποτάμι στην «Αθηναΐδα» το ευρωψηφοδέλτιο, το οποίο εκτός από τον Γιώργο Γραμματικάκη και τον Μίλτο Κύρκο, θα περιλαμβάνει και εκπλήξεις. Ενώ, ξεκαθάρισε πως το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομο στις εθνικές εκλογές, όποτε αποφασίσει ο κ.Τσίπρας να τις κάνει, και ήδη, όπως είπε, έχει καλυφθεί το 60% των ψηφοδελτίων όλης της χώρας.