Με… εικονοπλαστική διάθεση η παρέμβαση του Σταύρου Θεοδωράκη στην Ολομέλεια της Βουλής που συζητά το πρωτόκολλο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ. 

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, ανεξάρτητος βουλευτής σημείωσε το οξύμωρο η Νέα Δημοκρατία να ψηφίζει κατά της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ και ο ΣΥΡΙΖΑ κατά, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Εκπλήσσομαι γιατί εξ αριστερών μου έχω ένα κυβερνητικό σχηματισμό που θα ψηφίσει μια ΝΑΤΟϊκή επιλογή αλλά ταυτόχρονα αυτός ο ίδιος χειροκροτεί το καθεστώς Μαδούρο. 

Εκπλήσσομαι γιατί εκ δεξιών μου έχω έναν αντιπολιτευτικό σχηματισμό που υποστηρίζει την επιλογή του ΝΑΤΟ, αλλά σήμερα θα ψηφίσει όχι στην ένταξη μιας μικρής βαλκανικής χώρας στο ΝΑΤΟ. Να επεκταθεί το ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια; ΣΥΡΙΖΑ ναι, Νέα Δημοκρατία όχι. Και μετά απορούμε γιατί ο κόσμος έχει τρελαθεί». 

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, συμπλήρωσε: «Αν δεχτούμε ότι μια πρεσβεία πιέζει Έλληνες πολιτικούς για να πουν Ναι στη Συμφωνία, τότε πρέπει να δεχτούμε ότι και μια άλλη πρεσβεία πιέζει για το Όχι. Βλέπω στην επόμενη πορεία του Πολυτεχνείου Σκουρλέτης και Γεωργιάδης να διαδηλώνουν αλα μπρατσέτα έξω από την αμερικανική πρεσβεία «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι». 

Απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία, αναρωτήθηκε: «Εφόσον θεωρείτε αυτή τη συμφωνία καταστροφική, τότε γιατί δεν κάνετε το αυτονόητο; Γιατί δεν ξεκαθαρίζετε απλά και σύντομα ότι ως η επόμενη κυβέρνηση, θα θέσετε από την πρώτη μέρα βέτο στην ενταξιακή πορεία των γειτόνων μας στην Ε.Ε;»

«Εκπροσωπώ το Ποτάμι» άρχισε την φράση του ο Σταύρος Θεοδωράκης, προς το κλείσιμο της ομιλίας του, για να διακοπεί από βουλευτή που αναρωτήθηκε «ποιο Ποτάμι;». Εκνευρισμένος από το σχόλιο για την κατάσταση του κόμματός του, ο επικεφαλής του Ποταμιού, απάντησε: «Τα κόμματα δεν διαλύονται με μεταγραφές βουλευτών. Διαλύονται αν δεν τα ψηφίσει ο λαός. Το Ποτάμι που εκπροσωπώ δηλώνει εν γνώσει των συνεπειών, ότι θα επιμείνει να υπερασπίζεται τη λογική και την προοπτική».