Ότι το Ποτάμι θα καταψηφίσει την κυβέρνηση δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης από το βήμα του στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την παροχή εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, κάνοντας τον εξής διαχωρισμό: «Για να μην χάσουμε εντελώς τη λογική μας, ψήφος εμπιστοσύνης σημαίνει οπωσδήποτε και θετική ψήφο για τις Πρέσπες. Αντιθέτως, θετική ψήφος για τις Πρέσπες δεν σημαίνει ψήφος εμπιστοσύνης. Είναι κάτι που έχει ξεκαθαρίσει το Ποτάμι. Πολεμάμε τις ιδεοληψίες της κυβέρνησης. Χωρίς να γινόμαστε κι εμείς ιδεοληπτικοί».

Ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε μάλιστα τους βουλευτές της νέας πλειοψηφίας να ξεκαθαρίσουν τι θα κάνουν «εκτός αν έχουν σκοπό να παραμείνουν ντεμέκ Μακεδονομάχοι, με υπουργικά κοστούμια και φορέματα».

«Τέσσερις από τους έξι βουλευτές, που ξαφνικά είδαν το “συριαζαϊκό” φως και δηλώνουν ότι θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, κρύβονται και δεν μιλούν. Αρνούνται να εξηγήσουν στο Κοινοβούλιο την ψήφο τους και στους ψηφοφόρους τους τι είναι αυτό που τους κάνει να συντάσσονται, χωρίς όρους, με την κυβέρνηση. Γιατί η ψήφος εμπιστοσύνης επιβραβεύει την κυβέρνηση και δίνει λευκή επιταγή για τη συνέχιση της πολιτικής της κυβέρνησης» υπογράμμισε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού πρότεινε οι βουλευτές να μην αλλάζουν κοινοβουλευτική ομάδα στη διάρκεια της θητείας τους και καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα ότι «κρατάει την κυβέρνησή του και με βουλευτές που έχουν δοθεί από τον κ. Καμμένο με υποσχετική».

«Το Ποτάμι επιμένει ότι θέλει την Ελλάδα αλλιώς, επιμένει ότι αυτή η ιστορία πρέπει να τελειώσει με εκλογές» κατέληξε ο Σταύρος Θεοδωράκης.