Τον λόγο επί προσωπικού ζήτησε ο βουλευτής της ΝΔ Χάρης Θεοχάρης μετά τον υπαινιγμό του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα πως ο βουλευτής ήταν υπέρ της συμφωνίας αλλά όταν εντάχθηκε στη ΝΔ άλλαξε στάση.

«Ο πρωθυπουργός με εγκάλεσε για αλλαγή στάσης στο ζήτημα των Σκοπίων. Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη στάση μου. Συντάσσομαι δημοκρατικά ως οφείλω με την Κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, η οποία είναι ενιαία και αρραγής ενάντια στην εργαλειοποίηση του θέματος από την κυβέρνηση με στόχο το διχασμό του ελληνικού λαού» είπε ο κ. Θεοχάρης.

«Ξεχνάει ο κ.Τσίπρας ότι εξελέγην με την αντιπολίτευση, έμεινα ανεξάρτητος 2,5 χρόνια κάνοντας συνεπή αντιπολίτευση και τώρα παραμένω στην αντιπολίτευση σε αντίθεση με άλλους που ενδεχομένως διεκδικούν κυβερνητικούς θώκους» συνέχισε ο βουλευτής της ΝΔ και συμπλήρωσε:

«Θα πρέπει συνεπώς αντί να εγκαλεί ο κ.Τσίπρας  να εγκληθεί ο ίδιος γιατί μοιράζει υπουργεία δεξιά και αριστερά για να μπορέσει να κρατηθεί λίγο ακόμη στην εξουσία και να αδειάσει τα ταμεία ώστε να μην μπορέσει να κυβερνήσει ο επόμενος πρωθυπουργός».

Αναφερόμενος στη συστράτευσή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τόνισε ότι «έχουμε κοινό πλαίσιο αρχών και αξιών, και όχι παζαριών» και κατέληξε λέγοντας ότι «σημασία δεν έχουν οι δικές μου οι εγκλήσεις, σημασία έχουν οι εγκλήσεις του ελληνικού λαού. Ο ελληνικός λαός και κυρίως η ιστορία θα είναι δίκαιοι και αυστηροί και αυτό θα γίνει σύντομα. Καλή τύχη λοιπόν στον κ. Τσίπρα».