Η τοποθέτηση του υπόδικου Χρυσαυγίτη βουλευτή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου, σχετικά με την πρωτόδικη καταδίκη του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Νίκου Γεωργιάδη για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων άνω των 15 ετών, πυροδότησε σοβαρό επεισόδιο στη Βουλή, με τον Κώστα Τζαβάρα να κατηγορεί τον προεδρεύοντα εκείνη την ώρα Γιώργο Βαρεμένο για «ανοχή σε ύβρεις και συκοφαντίες». 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας δεν… μάσησε τα λόγια του και επιτέθηκε σφοδρότατα στους Χρυσαυγίτες λέγοντας πως «οι ψυχικές ανωμαλίες και όλοι οι σεξουαλικοί εκφυλισμοί έχουν σχέση με αυτούς» αλλά και πως «δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν παρά μόνον την παλιανθρωπιά τους». Ο κ. Τζαβάρας θύμισε μάλιστα στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής ακόμα και το έργο του Πιερ Πάολο Παζολίνι «120 μέρες στα Σόδομα» λέγοντας πως «στο έργο του Παζολίνι θα δείτε τον εαυτό σας, σας φωτογραφίζει απολύτως».

 Ο Κώστας Τζαβάρας επιτέθηκε ωστόσο και κατά του Γιώργου Βαρεμένου για «απαράδεκτη ανοχή» σε όσα συκοφαντικά ενάντια στη ΝΔ εκτόξευσε ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος. «Πριν από μία εβδομάδα η Βουλή ψήφισε ενσωμάτωση οδηγίας στην οποία υπάρχουν και κυρώσεις για όποιον παραβιάζει το τεκμήριο της αθωότητας. Αυτές τις βαρβαρότητες κ. πρόεδρε είχατε υποχρέωση να τις προλάβετε γι’ αυτό καταφέρθηκα εναντίον σας», είπε.

Επεισόδιο και με Βαρεμένο

Πριν όμως απευθυνθεί προς την Χρυσή Αυγή, ο Κώστας Τζαβάρας μιλώντας στον Γιώργο Βαρεμένο, σημείωνε. «Κ. Πρόεδρε με αναγκάζετε να αναλάβω απέναντι στο πρόσωπο του φασισμού να υπερασπιστώ τη δημοκρατία, γιατί όση ώρα τον ακούγατε να παραβιάζει τον κανονισμό και να απευθύνεται προσωπικά σε εμένα δεν τον ανακαλέσατε στην τάξη». 

Για να ακολουθήσει o διάλογος:

Βαρεμένος: Μόνο αυτός το κάνει;

Τζαβάρας: Αν θέλετε να μου στερήσετε το λόγο θα λυπηθώ που προεδρεύετε.

Βαρεμένος: Για αλλάξτε το ύφος σας.

Τζαβάρας: Όταν ακούω κάποιον από αυτό βήμα που είναι βουλευτής, να συγχέει και να αναφέρεται σε πρόσωπα που δεν συμμετέχουν σε αυτή αίθουσα και δεν έχουν δικαίωμα υπερασπιστούν τον εαυτό τους…

Κάπου εκεί οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής άρχισαν να φωνασκούν, χωρίς ο προεδρεύων να παρέμβει, για να συνεχιστούν τα παράπονα εκ μέρους του Κώστα Τζαβάρα. 

Τζαβάρας: κ. Πρόεδρε η ανοχή σας είναι απαράδεκτη.

Βαρεμένος: Προτρέχει η γλώσσα σας της διανοίας σας.

Τζαβάρας : Είναι απαράδεκτη η ανοχή σας απέναντι στη Χρυσή Αυγή, απέναντι σε αυτά τα υποκείμενα.