Χωρίς να πάρει θέση αν θα ψηφίσει ή όχι τη Συμφωνία των Πρεσπών, ολοκλήρωσε την ομιλία της η εκλεγμένη με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Παπακώστα.

Η κ. Παπακώστα σημείωσε ότι «δεν θα κάνω κάποια παραδοχή τώρα» σχετικά με την ψήφο της στη Συμφωνία. «Υπάρχει το κόμμα μου, το Ν.Ε.Ο που συνεδριάζει τώρα για να αποφασίσει τι θα ψηφίσω το βράδυ». 

Η ανεξάρτητη βουλευτής παρά την άρνησή της να δηλώσει τι θα ψηφίσει υπερασπίστηκε τη Συμφωνία παραθέτοντας άρθρο του Δημήτρη Κατσούδα άλλοτε λογογράφου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και συνεργάτη της Ντόρας Μπακογιάννη στο υπουργείο Εξωτερικών, που αποτιμά κριτικά αλλά θετικά τη Συμφωνία των Πρεσπών. 

Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, άφησε αιχμές μάλιστα κατά της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατία, την ίδια ώρα που χαρακτήριζε «φωτεινό διάλειμμα» την παρέμβαση του Νίκου Δένδια κατά της Χρυσής Αυγής, μιλώντας για «αμηχανία» των υπόλοιπων «γαλάζιων» βουλευτών.

«Προτείνετε να αλλάξουμε το δόγμα της χώρας;» ρώτησε απευθυνόμενη προς τους βουλευτές της ΝΔ, σημειώνοντας ακόμα «Όταν βάζαμε τη χώρα στην ΕΟΚ, ο Ανδρέας ζητούσε δημοψήφισμα»