Το σενάριο να διατηρήσουν οι Πάνος Καμμένος και Σταύρος Θεοδωράκης την ιδιότητα, άρα και τα προνόμια, του πολιτικού αρχηγού επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Σύμφωνα μάλιστα με καλά πληροφορημένες πηγές το Μαξίμου προτίθεται να προτείνει ή να εισηγηθεί οι πρόεδροι των ΑΝΕΛ και του Ποταμιού να παραμείνουν πολιτικοί αρχηγοί ασχέτως τού εάν έχουν ή όχι κοινοβουλευτική ομάδα.

Ήδη η κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού έχει διαλυθεί μετά τις ανεξαρτητοποιήσεις της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ στα πρόθυρα της διάλυσης βρίσκεται και η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Κάτι που μπορεί να συμβεί τις επόμενες ημέρες εφόσον παραιτηθεί (σήμερα) ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και ο αντικαταστάτης του Τέρενς Κουίκ παραλάβει την έδρα χωρίς να την παραδώσει στους ΑΝΕΛ.

Ούτως ή άλλως το Μαξίμου προϊδέασε χθες ότι θα ληφθούν πρωτοβουλίες για την αναζήτηση λύσης, χωρίς όμως να καταστήσει σαφές ποια μορφή θα πάρουν αυτές. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η πρόταση της κυβέρνησης θα είναι η αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής, προοπτική που δεν φαίνεται ωστόσο εφικτή. Άλλωστε είναι αμφίβολο το κατά πόσο η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να «ικανοποιήσει» τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης ότι υποκύπτει στους εκβιασμούς και τις απειλές του Πάνου Καμμένου, ο οποίος έφθασε σε σημείο να προειδοποιήσει ότι η κυβέρνηση μπορεί και να μην κάνει παρέλαση.

Πάντως, εφόσον προκριθεί η λύση της διατήρησης του status των πολιτικών αρχηγών για τους κκ. Θεοδωράκη και Καμμένο τότε θα πρέπει να διαπιστωθεί εάν η πρόταση αυτή γίνει αποδεκτή κυρίως από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ ο οποίος καθημερινώς βομβαρδίζει την κυβέρνηση με καταγγελίες που μέχρι στιγμής πάντως δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Εάν τελικώς βρεθεί λύση τότε οι επικεφαλής Ποταμιού και ΑΝΕΛ θα διατηρήσουν το προνόμιο να απευθύνονται στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας, να έχουν μετακλητούς υπαλλήλους και ό,τι άλλο προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής.

Φαίνεται πάντως ότι το σενάριο της τροποποίησης του Κανονισμού της Βουλής δεν είναι σ’ αυτήν την φάση το επικρατέστερο.

Το Μαξίμου παρακολουθεί την στάση του πρώην κυβερνητικού εταίρου όμως αποφεύγει να δώσει διάσταση στα όσα αναφέρει ο κ. Καμμένος. Το σταθερό μότο των κυβερνητικών παραγόντων όταν αναφέρονται στην συμπεριφορά του προέδρου των ΑΝΕΛ είναι πως επί τέσσερα χρόνια υπήρξε μία καλή συνεργασία χάριν της οποίας η χώρα κατάφερε να βγει από τα μνημόνια.