Χείρα βοήθειας στις υπό διάλυση Κοινοβουλευτικές Ομάδες, αναμένεται να δώσει την Δευτέρα η Επιτροπή του Κανονισμού της Βουλής, που ως επίσημο αντικείμενό της έχει την «Επεξεργασία και εξέταση της πρότασης του Προέδρου της Βουλής "Για την τροποποίηση διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής - Μέρος Β΄ (ΦΕΚ 51 Α΄/10.4.1997) και Μέρος Κοινοβουλευτικό (ΦΕΚ 106 Α΄/24.6.1987), όπως ισχύουν"». 

Ο Πρόεδρος της Βουλής, φέρεται μάλιστα να μην άφησε σήμερα, Παρασκευή, τον Θανάση Παπαχριστόπουλο να παραιτηθεί από τη βουλευτική του έδρα, συνιστώντας του να «περιμένει λίγο ακόμα». 

Τα κυβερνητικά στελέχη, με πρώτο τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, έχουν επίσης αρχίσει να προετοιμάζουν το έδαφος για την κατάργηση του μέρους του κανονισμού, που προβλέπει την διάλυση των ΚΟ σε περίπτωση λειψανδρίας.  «Δεν είναι ηθικό ή πολιτικά ορθό να διαλύονται Κοινοβουλευτικές Ομάδες κομμάτων που στις εκλογές εξασφάλισαν την είσοδό τους στο Κοινοβούλιο, παρά το ότι βουλευτές για λόγους συνείδησης ή άποψης μπορούν να αποχωρήσουν».

Αντίθετη γνώμη πάντως, έχει ο Σταύρος Θεοδωράκης που ανέφερε ότι «Κοινοβουλευτικές Ομάδες με 2 και 3 βουλευτές δεν μπορεί να υπάρξουν. 

Για πρωτοφανή ευτελισμό του κοινοβουλίου κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία: «Ο πρωτοφανής ευτελισμός που έχουν επιβάλει στο κοινοβούλιο οι κ. Τσίπρας και Καμμένος κορυφώθηκε σήμερα με τη βούλα του κ. Νίκου Βούτση. Ο πρόεδρος της Βουλής λαμβάνοντας πλέον και επισήμως ρόλο διαμεσολαβητή ανάμεσα στους εκβιαζόμενους εταίρους παρακάλεσε(!) τον βουλευτή Παπαχριστόπουλο να μην παραιτηθεί μέχρις ότου ολοκληρωθούν τα μαγειρέματα της κυβέρνησης. 

Οι πολίτες έχουν καταλάβει από καιρό ότι οι άνθρωποι που κυβερνούν τη χώρα είναι κατώτεροι των αξιωμάτων τους. Σήμερα απλά συνειδητοποίησαν ότι έχουν χάσει και το τελευταίο ψήγμα πολιτικής και προσωπικής αξιοπρέπειας για λίγους ακόμη μήνες εξουσίας».