«Πολικές» θερμοκρασίες καταγράφονται εκτός από τη χώρα και στις σχέσεις των κυβερνητικών εταίρων Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου, οι οποίοι αρχικά είχαν προγραμματίσει να ανοίξουν τα «χαρτιά» τους σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις τους. Οι κυβερνητικοί εταίροι, φαίνεται πάντως πως έχουν καταλήξει σε προσωρινή «ανακωχή», τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί η επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ στη χώρα την Παρασκευή.

Οι σχέσεις των δυο πλευρών έπιασε... ιστορικό χαμηλό, με την ανακοίνωση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που μιλούσε για αιτήματα του Μαξίμου για συνάντηση που ο Πάνος Καμμένος απορρίπτει. Ακόμα και μετά την ανακοίνωση όμως, η συνάντηση αναμένονταν με την άφιξη του υπουργού Άμυνας στην Ελλάδα -κάτι που έχει συμβεί από τις 16:00 το απόγευμα της Τρίτης- χωρίς όμως να υπάρξει σχετική εξέλιξη.

Αρχικά οι δυο άνδρες, αναμενόταν να ανοίξουν τα «χαρτιά» τους σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις που είχαν προγραμματίσει ο μεν πρωθυπουργός στο Open, ο δε υπουργός Άμυνας στο Star την Τετάρτη. Μια τηλεφωνική επικοινωνία όμως μεταξύ των δυο φαίνεται αν όχι να εξομάλυνε, σίγουρα να πέτυχε ένα ακόμα -συντομότερο αυτή τη φορά- μορατόριουμ, ως την Παρασκευή, για την οποία μετατέθηκε η συνάντησή τους. Πρωθυπουργός και υπουργός Άμυνας, φέρεται μάλιστα να συμφώνησαν να μην προβούν σε μη αναστρέψιμες δηλώσεις, τουλάχιστον μέχρι τότε και με το βλέμμα στην επίσκεψη της καγκελαρίου. Κάπως έτσι ο Πάνος Καμμένος ανέβαλλε τη συνέντευξή του στο Star, για την Παρασκευή. 

Στον «αέρα» βρίσκεται ακόμα και η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, που ο Πάνος Καμμένος είχε συγκαλέσει αμέσως μετά τις δηλώσεις Κοτζιά το Σαββατοκύριακο. Αυτή, αναμενόταν να πάρει τις αποφάσεις τους σχετικά με την Συμφωνία των Πρεσπών, την ίδια ώρα που οι Συνταγματικές Τροποποιήσεις θα μπαίνουν στην Ολομέλεια της Βουλής της πΓΔΜ για ψήφιση, γεγονός που θα ανοίξει το δρόμο για την κύρωση της Συμφωνίας και στην Ελλάδα. 

Η συνεδρίαση όμως πολύ πριν την έναρξή της είχε αρχίσει να φυλλοροεί επικίνδυνα. Η υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη -που δεν είναι όμως βουλευτής- δήλωσε πως δεν θα πάρει μέρος, προαναγγέλλοντας τη ρήξη της με το κόμμα. Ότι θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, παρά τη γραμμή του κόμματός του έχει δηλώσει ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος. Ο βουλευτής έχει εκδηλώσει την διάθεση να παραδώσει την έδρα του, αφού ψηφίσει τη Συμφωνία, κάτι βέβαια που δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο για τα «κουκιά» του Πάνου Καμμένου. Κι αυτό καθώς επιλαχών δεν είναι άλλος από τον Τέρενς Κουίκ, ο οποίος επίσης έχει ξεκαθαρίσει ότι στηρίζει τόσο τη Συμφωνία όσο και την κυβέρνηση. 

Εκδήλωση για τις Πρέσπες με το βλέμμα στην επόμενη μέρα 

Ο πρωθυπουργός την Κυριακή θα απευθύνει χαιρετισμό σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.  

Στην εκδήλωση, θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι ή πρώην εκπρόσωποι κομμάτων και πολιτικών χώρων, που ο ΣΥΡΙΖΑ «βλέπει» ως πιθανούς εταίρους μετά από τις επόμενες εκλογές. 
Σύμφωνα λοιπόν με το πρόγραμμα της εκδήλωσης, σ' αυτήν θα πάρουν μέρος ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης αλλά και οι πρώην υπουργοί Γιάννης Ραγκούσης και Νίκος Μπίστης. 

Στην εκδήλωση παίρνουν ακόμα μέρος οι πανεπιστημιακοί Αντώνης Λιάκος, Νίκος Μαρατζίδης, Σωτήρης Βαλντέν και ο πρώην υπουργός και πρύτανης του ΕΚΠΑ, Μιχάλης Σταθόπουλος.