Σε «δόσεις» αναμένεται να δημοσιοποιηθεί το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία, σύμφωνα με πληροφορίες του Reader.gr.

Όπως ανέφεραν πηγές της Βουλής, την προσεχή Τρίτη 6 του μήνα θα δημοσιοποιηθεί το τμήμα που αφορά στις διαγνωστικές μεθόδους, στις 14 το κομμάτι που αφορά στο ΚΕΕΛΠΝΟ, στις 20 αυτό για τη δαπάνη για το φάρμακο και στις 21 θα παραδοθεί στη Βουλή.

Δεν αποκλείεται, με βάση τις ίδιες πηγές, να παραδοθεί και στον εισαγγελέα.

Το πόρισμα, θα προτείνει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών πέντε πολιτικών προσώπων. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», οι ευθύνες αφορούν τους πρώην υπουργούς Άδωνι Γεωργιάδη, Μάριο Σαλμά, Ανδρέα Λοβέρδο, Μάκη Βορίδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ύστερα από πολύμηνες συνεδριάσεις (η Εξεταστική συγκροτήθηκε τον Απρίλιο του 2017), από τις οποίες δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι αντιπαραθέσεις, η κυβερνητική πλειοψηφία εμφανίζεται έτοιμη να ζητήσει περαιτέρω έρευνα, σε ποινική βάση, για τα εν λόγω πολιτικά πρόσωπα.

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες για εμπλοκή του, ο βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σε τηλεφωνική παρέμβασή του στο Open TV είπε: «Η Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία έχει εξελιχθεί στο απόλυτο φιάσκο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί να υπάρξει πόρισμα από αυτή την Επιτροπή που να οδηγεί σε ενδεχόμενες προσωποποιημένες ποινικές ευθύνες. Όσον αφορά τις υποθέσεις έχουν όλες ξεκαθαριστεί. Όσον αφορά τα ποινικά αδικήματα, η ίδια η κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην υπόθεση του κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και της Novartis έχει αποφανθεί ότι η απιστία είναι παραγραφέν αδίκημα. Δεν μπορεί να είναι παραγραφέν για τον κ. Κουρουμπλή και να μην είναι για τους άλλους».