Στη συνεδρίαση της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, «Ανοιχτή Πόλη» την προσεχή Παρασκευή αναμένεται να επισημοποιηθεί η υποψηφιότητα του υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Νάσου Ηλιόπουλου ως υποψηφίου Δημάρχου Αθηναίων. 

Αυτή θα είναι η πρόταση της δημοτικής παράταξης, ενώ άγνωστο παραμένει αν ο Αλέξης Τσίπρας και τα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ θα την δεχτούν. Αν πάντως αυτό συμβεί, ο 35χρονος σήμερα Νάσος Ηλιόπουλος, κάνει άλλο ένα βήμα που πριν από αυτόν έχει κάνει και ο πρωθυπουργός. 

Έτσι εκτός από γραμματέας της Νεολαίας του κόμματος (όπως και ο Τσίπρας), θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος, του μεγαλύτερου Δήμου της χώρας (όπως και ο Τσίπρας). Ο Νάσος Ηλιόπουλος, οργανωμένος στην νεολαία Συνασπισμού από το 2002, όταν πρόεδρος του κόμματος ήταν ο Νίκος Κωσνταντόπουλος, διετέλεσε γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας του Συνασπισμού,  διαδεχόμενος τον Τάσο Κορωνάκη. Υπήρξε μάλιστα ο τελευταίος γραμματέας της Νεολαίας του Συνασπισμού, η οποία πλέον δεν υπάρχει καθώς αυτοδιαλύθηκε εντός της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. 

Το 2014, ο Νάσος Ηλιόπουλος εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο της Ρένας Δούρου, ενώ δεν κατάφερε να εκλεγεί στις εθνικές εκλογές του 2015, όντας στο ψηφοδέλτιο Α' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ από τα τέλη του 2016 ανέλαβε ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας. Στον ανασχηματισμό του Φεβρουαρίου του 2018, έγινε υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.