Αίσθηση προκαλεί η νέα δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι «τα αγκαθωτά συρματοπλέγματα μπορεί να είναι πολύ όμορφο θέαμα όταν χρησιμοποιούνται σωστά» στη διάρκεια της προκελογικής του εκστρατείας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε, επίσης, από την Πενσακόλα τους Αμερικανούς ψηφοφόρους ότι μια νίκη των Δημοκρατικών στις ενδιάμεσες εκλογές ισοδυναμεί με την έλευση του σοσιαλισμού στις ΗΠΑ.

Μια νίκη των Δημοκρατικών στις ενδιάμεσες εκλογές «θα φέρει τον σοσιαλισμό στις ΗΠΑ», καθώς και «την έλευση ορδών εγκληματιών από την κεντρική Αμερική», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Θα επιβάλλουν σοσιαλισμό στη Φλόριντα. Καλωσήλθατε στη Βενεζουέλα», ανέφερε ο κ. Τραμπ το βράδυ του Σαββάτου στην Πενσακόλα, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης.

Ο κ. Τραμπ στάθηκε εκ νέου στα εξαιρετικά στοιχεία για την απασχόληση και τις μειώσεις των φόρων που προώθησε τον Δεκέμβριο του 2017, ενώ κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ότι επιθυμούν «να σβήσουν τα σύνορα», βάζοντας «τους παράτυπους μετανάστες μπροστά από τους αμερικανούς πολίτες».

Σε άλλη συγκέντρωση στη Μοντάνα, ο κ. Τραμπ επεσήμανε ότι «το πρόγραμμα των Δημοκρατικών για τη μετανάστευση είναι να έρθουν στις ΗΠΑ η διακίνηση των ναρκωτικών, η εμπορία ανθρώπων, τα καρτέλ των εγκληματιών».