Μετά από δύο «όχι» που πρόσφατα είχε πει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΠ αλλά και… σημείο αναφοράς εδώ και δεκαετίες για τον Πειραιά και την αγορά του, σήμερα το πρωί αρνήθηκε για τρίτη φορά στο κάλεσμα ώστε να θέσει υποψηφιότητα για τον δήμο.

Το σενάριο της υποψηφιότητας του Βασίλη Κορκίδη δεν ήταν καινούργιο καθώς είχε ακουστεί πολλές φορές αλλά τότε ο ίδιος, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του Reader.gr, είχε αρνηθεί δις αυτήν την πρόκληση.

Σήμερα το πρωί στις 10 οπότε και ήταν το προκαθορισμένο ραντεβού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη όλοι περίμεναν ότι θα ανακοινωνόταν και επίσημα η στήριξη στο πρόσωπό του για τον δήμο του Πειραιά. Απειροελάχιστοι, ήταν αυτοί, που από την Παρασκευή έλεγαν: Αφήστε να δούμε, μήπως υπάρξει και τρίτο «όχι».

Δύο μήνες πριν ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ, έβαζε τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν να θέτει υποψηφιότητα για Δήμαρχος Πειραιά, επαναλαμβάνοντας τη στήριξή του στο πρόσωπο του Γιάννη Μώραλη και δεν απέκλειε να κατέβει στο πλευρό του ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

Η ανατροπή που φαινόταν ότι θα γίνει αλλά τελικά δεν καρποφόρησε εγείρει πολλά ερωτηματικά… Μέχρι πριν λίγα 24ωρα η υποψηφιότητά του φαινόταν οριστική και αμετάκλητη την ώρα μάλιστα που υπήρχε η κοινή εκτίμηση ότι ο νυν δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης, ο οποίος ήδη από τις αρχές Οκτωβρίου έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, είχε εξασφαλίσει τη στήριξη της ΝΔ αλλά και του Κινήματος Αλλαγής και θα κατέβαινε στη μάχη των δημοτικών εκλογών με τον αέρα του νικητή.

Σύμφωνα με στελέχη της οδού Πειραιώς, στα οποία απευθύνθηκε το Reader.gr, «ο κ. Κορκίδης μόνος του αυτοπροτάθηκε, μόνος του το πήρε πίσω». Επιβεβαιώνεται ότι έγινε το σημερινό ραντεβού, αλλά λέγεται ότι απλά πήγε ο κ. Κορκίδης και αναίρεσε την πρόθεσή του.

Το ερώτημα, πάντως, παραμένει αν η επόμενη μέρα στον Πειραιά θα είναι με κυρίαρχο διεκδικητή του δημαρχιακού θώκου τον Γιάννη Μώραλη ή η αξιωματική αντιπολίτευση θα ανιχνεύσει το ενδιαφέρον και σε άλλη υποψηφιότητα, τώρα που ο Βασίλης Κορκίδης τόσο με tweet όσο και με ανάρτησή του στο fb ανακοίνωσε ότι: «Δεν θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά!».