Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για το νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών.

Η ρύθμιση κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τις «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις», η επεξεργασία του οποίου ξεκίνησε σήμερα στην αρμόδια επιτροπή.

Ο σχεδιασμός του υπουργείου προβλέπει 15.000 μόνιμους διορισμούς μέσα σε μία τριετία και ειδικότερα 4.500 διορισμούς το 2019 στην Ειδική Αγωγή, 5.250 το 2020 και 5.250 το 2021 για τις ανάγκες και των δύο βαθμίδων Εκπαίδευσης.

Σχετικώς με την ρύθμιση που περιέχεται στον κορμό του νομοσχεδίου, για τον διορισμό των δικαιωθέντων στα διοικητικά εφετεία από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2008 ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε ότι θα διοριστούν όλοι σε μόνιμες θέσεις.

Ταυτοχρόνως ο κ. Γαβρόγλου δήλωσε ότι θα υπάρξει λύση και για έναν μικρό αριθμό εκπαιδευτικών (περίπου 25) οι οποίοι προσέφυγαν αλλά δεν δικαιώθηκαν τα διοικητικά εφετεία.

Ο υπουργός Παιδείας είπε για την τροπολογία στη Βουλή ότι ότι «για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια δεσμευόμαστε για 15.000 διορισμούς» και δεσμεύτηκε για αλλαγές στην μοριοδότηση με βάση και τα όσα ακουστούν κατά την επεξεργασία της τροπολογίας, τόνισε όμως ότι οι γενικές αρχές δεν θα αλλάξουν.

«Να χαιρετήσουμε όλοι το γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια δεσμευόμαστε για διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών. Είναι θέμα δημοκρατικής συνείδησης» είεπ ο υπουργός Παιδείας, προσθέτοντας ότι οι διορισμοί είναι κάτι που «κέρδισε η ελληνική κοινωνία, όχι η κυβέρνηση».