Εξαρχής ήταν γνωστές οι διαφορές ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, διευκρινίζοντας ότι διαφωνεί με την απόφαση του Πάνου Καμμένου να αποσυρθεί από την κυβέρνηση αλλά σέβεται τη στάση του.

«Γνώριζα εξ’ αρχής ότι η τοποθέτηση του Πάνου Καμμένου ήταν διαφορετική, από την πρώτη στιγμή αυτής της δύσκολης αλλά αναγκαίας διαπραγμάτευσης».

«Από την αρχή διαφώνησε με τη σύνθετη ονομασία της πΓΔΜ. Δεν το έκανε τώρα προσχηματικά, αλλά είχε πάντα αυτή τη στάση».

«Η διαφωνία του αυτή τον οδήγησε να αποχωρήσει από την κυβέρνηση και να αποσύρει τη στήριξη του. Δεν θεωρώ ότι πράττει σωστά ούτε και ότι μια τέτοια επιλογή ήταν αναπόφευκτη. Γιατί η επιλογή αυτή θέτει σε κίνδυνο τις προσπάθειες όλες μιας κυβέρνησης που πέρασε από σαράντα κύματα για να καρποφορήσει, ακριβώς πάνω στην εποχή που βγαίνουν οι πρώτοι ανθοί. Πιστεύω ότι μπορούσε κάλλιστα να διατηρήσει τη διαφορετική του άποψη και θέση, χωρίς να αποσύρει την εμπιστοσύνη του στη κυβέρνηση και χωρίς να καταψηφίσει τη κυβέρνηση και μαζί τα αποτελέσματα για τα οποία και ο ίδιος έδωσε μάχες και αγώνες».