Συγχαρητήρια προς τον Ζόραν Ζάεφ για το αποτέλεσμα της κρίσιμης ψηφοφορίας στη Βουλή της πΓΔΜ για την έναρξη των διαδικασιών αναθεώρησης του Συντάγματος της χώρας, στη βάση της συμφωνίας των Πρεσπών, απηύθυνε μέσω Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Συγχαρητήρια φίλε μου» έγραψε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Η σημερινή ψηφοφορία είναι ένα μεγάλο βήμα προς την κοινή μας επιτυχία. Ένα πολύ σημαντικό βήμα για ένα ειρηνικό μέλλον με ευημερία για τους λαούς μας» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα για την θέση σε ισχύ της ιστορικής Συμφωνίας των Πρεσπών. Συνεχίζουμε με περηφάνια για τα Βαλκάνια της ειρήνης, της φιλίας και της συνεργασίας, ανέφερε στο twitter o κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Επιβεβαιώνεται η δυναμική της Συμφωνίας των Πρεσπών, προς όφελος και των δύο χωρών αλλά και της σταθερότητας στην περιοχή, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Για σημαντικό θετικό βήμα κάνει λόγο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς αναφερόμενος στην έγκριση της πρότασης του Ζόραν Ζάεφ για συνταγματική αναθεώρηση από το κοινοβούλιο των Σκοπίων στην ΠΓΔΜ.

«Πολύ θετική εξέλιξη για την ειρήνη, την ευημερία και την ανάπτυξη στα Βαλκάνια. Ο δρόμος για την υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπων είναι πλέον καθαρός. Συγχαρητήρια στον Ζοραν Ζαεφ και την κυβέρνηση του» επισήμανε από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης.

Οφείλω να συγχαρώ τον Νίκο Κοτζιά για την δουλειά που έκανε σχολίασε η Όλγα Γεροβασίλη, υπουργός Προστασίας του Πολίτη, η οποία βρισκόταν στον «αέρα» της ΕΡΤ, όταν πληροφορήθηκε για τις εξελίξεις στο Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ.