Τα όσα ανέφερε στη δίκη της Siemens, για τα 16 δισ. δραχμές που μπήκαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ μόνο κατά την προεκλογική περίοδο του 2000, κλήθηκε να εξηγήσει ο Θόδωρος Τσουκάτος, στην Εισαγγελία Διαφθοράς. 

Ο κ. Τσουκάτος, επανέλαβε όσα ισχυρίστηκε στην απολογία του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση της σύμβασης 8002 μεταξύ ΟΤΕ και της γερμανικής εταιρίας. Το άλλοτε ισχυρό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που δικάζεται για δωροδοκία ύψους 1 εκατομμυρίων μάρκων από την SIEMENS, κατά την απολογία του στο δικαστήριο αρνήθηκε πως το επίμαχο ποσό αφορούσε δωροδοκίες στελεχών του ΟΤΕ ώστε να προωθηθεί η σύμβαση και υποστήριξε πως τα χρήματα μπήκαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ ως προεκλογική χορηγία.

Το ίδιο φέρεται να είπε και στους Εισαγγελείς Διαφθοράς επαναλαμβάνοντας παράλληλα, όπως και στο δικαστήριο, πως η πρακτική των ιδιωτικών χρηματοδοτήσεων από εταιρείες ήταν την περίοδο εκείνη διαδεδομένη στα κόμματα. Φέρεται επίσης να διευκρίνισε πως από τα 16 δισ. δραχμές που έλαβε το ΠΑΣΟΚ την προεκλογική περίοδο, ποσό περίπου 4,5 δισ. ήταν κρατική επιχορήγηση. Φέρεται επίσης να υποστήριξε ότι όλο το ποσό δαπανήθηκε για χρηματοδότηση μετακινήσεων ετεροδημοτών, φυλλάδια και λοιπές ανάγκες του κόμματος.

Ο κ. Τσουκάτος τόνισε, όπως και στην απολογία του, ότι ο κ. Σημίτης δεν είχε καμία σχέση με τα οικονομικά του κόμματος. Και ενώπιον του εισαγγελέα ο μάρτυρας αρνήθηκε να κατονομάσει εταιρίες που έδωσαν προεκλογικές χορηγίες στο ΠΑΣΟΚ, επικαλούμενος κώδικα εχεμύθειας ενώ επανέλαβε πως από το 2008 είχε αναφέρει σε εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές που ερευνούσαν την υπόθεση της SIEMENS για τις ιδιωτικές χορηγίες των κομμάτων .