Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα «συμπαρασύρει» και επιδόματα και τριετίες και τελικά θα οδηγήσει σε αύξηση του εισοδήματος 880.000 εργαζομένων είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Από αύριο 1η Φεβρουαρίου ο κατώτατος μισθός αυξάνεται κατά 11% (από 586,08 στα 650 ευρώ το μήνα) και υποκατώτατος καταργείται» είπε.

Όπως τόνισε, με βάση την αύξηση του κατώτατου μισθού αναπροσαρμόζονται αναλογικά οι διαμορφωμένες 3ετίες, αυξάνεται το επίδομα ανεργίας από τα 360 στα 400 ευρώ, συμπαρασύρονται προς τα πάνω συνολικά 24 επιδόματα που συνδέονται με αυτόν.

Για την έξοδο στις αγορές είπε ότι «επιβεβαίωσε με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι η χώρα όχι μόνο έχει ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών αλλά πλέον είναι και πόλος έλξης για το επενδυτικό κοινό το οποίο διαβλέπει τη μεγάλη αναπτυξιακή δυναμική της Ελλάδας».

Για τη συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα γίνει στις 5 Φεβρουαρίου στην Άγκυρα, ενώ στις 6 ο κ. Τσίπρας θα είναι στην Κωνσταντινούπολη και θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Κριτική στη ΝΔ: «Η ύβρις της καταστροφολογίας έχει συνέπεια τη νέμεση του αυτοεξευτελισμού»

 Ο κ. Τζανακόπουλος άσκησε κριτική σε όσους στο εσωτερικό «μεμψιμοιρούν», λέγοντας ότι είναι αυτοί «που υπερηφανεύονται για την έξοδο στις αγορές το 2014 με επιτόκιο 4,95% και που λίγους μήνες μετά, όταν αποπειράθηκαν να κάνουν νέα έκδοση ομολόγου, βρήκαν τοίχο». Είναι αυτοί, συνέχισε, «που μας κατηγόρησαν το 2017, όταν επιτύχαμε επιτόκιο χαμηλότερο από του 2014, για σκηνοθετημένη έξοδο, η οποία δεν πρόκειται να επαναληφθεί καθώς υποτίθεται θα έρχονταν το 4ο μνημόνιο και όλα τα συναφή καταστροφολογικά σενάρια». Σχολίασε ότι συνεχίζουν την πολεμική τους με άρρητα ρήματα, ακόμα και τώρα που το κουπόνι ανήλθε στο 3,45% και η απόδοση του ομολόγου στο 3,6%, με τη χώρα εκτός μνημονίων, να βρίσκει ξανά σταθερή πρόσβαση στις αγορές.

 «Προειδοποιήσαμε εγκαίρως. Η ύβρις της καταστροφολογίας έχει συνέπεια τη νέμεση του αυτοεξευτελισμού. Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης έκαναν τις επιλογές τους και σήμερα η πραγματικότητα τους το ξεπληρώνει» επισήμανε.