Την πεποίθησή του πως η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην Τουρκία είναι σε θέση να συμβάλει σε αποκλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις των δύο χωρών, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος από το Ηράκλειο της Κρήτης. «Περνάμε μια δύσκολη περίοδο στις διμερείς μας σχέσεις με την Τουρκία αλλά είναι ακριβώς αυτός ο λόγος για τον οποίο πρέπει διαρκώς από τη δική μας πλευρά τουλάχιστον να επιδιώκουμε την συζήτηση, το διπλωματικό διάλογο», ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στο «Κρήτη TV», εκτίμησε ότι αυτή τη στιγμή έχουμε πάρα πολλά να συζητήσουμε με τον Τούρκο πρόεδρο, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Τσίπρας το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι «να επιδιώξει την αποκλιμάκωση στο Αιγαίο, θα τεθούν προφανώς τα ζητήματα της Ανατολικής Μεσογείου, θα τεθεί το ζήτημα του Κυπριακού, επίσης θα τεθούν ζητήματα που σχετίζονται με το προσφυγικό, αλλά και ζητήματα που σχετίζονται με την οικονομική συνεργασία και την ενέργεια.

«Θέλω να σας πω ότι είναι μια περίοδος που ανεξαρτήτως αν είναι η σχέση ρόδινη ή όχι μεταξύ των χωρών, η επίσκεψη αυτή κρίνεται αναγκαία από τη δική μας μεριά» υπογράμμισε.

Για την εσωτερική πολιτική σκηνή, ο κ. Τζανακόπουλος ισχυρίστηκε ότι η Ν.Δ. μετατοπίζεται προς τα ακροδεξιά, ότι δεν μπορεί να κάνει σοβαρή αντιπολίτευση, και το μόνο που κάνει είναι «να αναπαράγει μερικές ανοησίες που ακούγονται από τα μίντια τα οποία εδώ και εφτά χρόνια χτυπάνε τον ΣΥΡΙΖΑ ως πολιτικό φαινόμενο για λόγους που έχουν να κάνουν με την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων».

Αναφέρθηκε δε σε δήλωση του κ. Μητσοτάκη πριν από λίγους μήνες, ότι όταν έλθει στην εξουσία θα πρέπει να πάρει όλα τα θεσμικά και διοικητικά μέτρα για να μην ξαναπειληθούμε από μια κυβέρνηση της Αριστεράς.

«Αυτά τα πράγματα η Ν.Δ. είτε του Κωνσταντίνου Καραμανλή, είτε του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη είτε του Κώστα Καραμανλή δεν τα είχε πει ποτέ, ούτε καν περνούσαν από το μυαλό μετά την πτώση της δικτατορίας όπου η Ν.Δ μεταβλήθηκε με τον καιρό σε ένα κεντροδεξιό φιλελεύθερο κόμμα» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε:

«Εδώ έχουμε μία κατάσταση όπου η Ν.Δ έχει πλήρως μετατοπιστεί, έχει δώσει τα κλειδιά ο κ. Μητσοτάκης στον κ. Σαμαρά ο οποίος είναι αυτός που καθορίζει την πολιτική γραμμή και από κει και πέρα έχει και τους εκτελεστικούς του βραχίονες, τον κ. Γεωργιάδη, τον κ. Βορίδη, τον κ. Σταμάτη, οι οποίοι δίνουν τον τόνο αυτής της πολιτικής μετατόπισης».

Παράλληλα κατηγόρησε και την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά ότι συμπορεύεται με τη Ν.Δ.

Πάντως σε ό,τι αφορά τον διάλογο μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων, ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι δεν σχετίζεται με καμία αδυναμία της κυβέρνησης μετά την αποχώρηση του Πάνου Καμένου, καθώς έχει ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο.

Αναφερόμενος δε στο πολιτικό δίλημμα των βουλευτικών εκλογών τόνισε ότι ο κόσμος θα κληθεί να συγκρίνει τα πεπραγμένα της κυβέρνησης από το 2015 μέχρι το 2019 και να συγκρίνει τα αποτελέσματα αυτής της διακυβέρνησης, με τα αποτελέσματα της καταστροφικής πενταετίας του 2010 μέχρι το 2015.

Το πραγματικό δίλημμα, είπε ο κ. Τζανακόπουλος, είναι με την αριστερά και την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας ή με τον κ. Μητσοτάκη και τις πολιτικές ΔΝΤ;