«Ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρχε καμία αναφορά ότι κάποιος υπουργός ή υφυπουργός χρηματοδοτείται από τον Σόρος. Θεωρώ ότι το θέμα αυτό έχει λήξει. Εάν η ΝΔ θέλει να συνεχίσει να μιλά γι’ αυτό είναι δικό της ζήτημα» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στην ΕΡΤ1.

Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι οι συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου είναι κλειστές και απόρρητες και κανείς δεν έχει δικαίωμα να μεταφέρει διαλόγους, ωστόσο ανέφερε ότι υπήρξε πολιτική διαφωνία για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Παράλληλα, τόνισε με έμφαση ότι στο υπουργικό ο Πρωθυπουργός έθεσε τα σαφή όρια της κυβέρνησης και τα δικά του, ώστε να διασφαλίσει ότι κανείς δεν πρόκειται να συμπλεύσει με τη ΝΔ και την άκρα δεξιά.

Ερωτηθείς για την επιστολή παραίτησης του κ. Κοτζιά, είπε πως δεν την έχει διαβάσει και ο μόνος που γνωρίζει το περιεχόμενό της είναι ο Πρωθυπουργός. Ωστόσο, όπως είπε, τόσο ο πρωθυπουργός σέβεται απόλυτα τον κ. Κοτζιά, ο οποίος έβαλε τη σφραγίδα του στην αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της χώρας, και ήταν πρωταγωνιστής στην υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών.

Κατά τον κ. Τζανακόπουλο η κόντρα Καμμένου - Κοτζιά αποτελεί μία «πολιτική διαφωνία για το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών.  Θα πρέπει, όμως, να ξεκαθαρίσω για μία ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση στηρίζει απόλυτα τη Συμφωνία των Πρεσπών».