Την Δευτέρα, ο Αλέξης Τσίπρας υποδέχθηκε τον Σταύρο Θεοδωράκη αλλά και τον Βασίλη Λεβέντη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ήταν οι δύο πρώτοι αρχηγοί κοινοβουλευτικών κομμάτων που πέρασαν τις πόρτες του Μαξίμου για να ενημερωθούν σχετικά με τα αποτελέσματα του Eurogroup και τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Τόσο ο επικεφαλής του Ποταμιού, όσο και εκείνος της Ένωσης Κεντρώων, εξερχόμενοι του Μεγάρου έστρεψαν τα «βέλη» τους κατά του πρωθυπουργού ο μεν Σταύρος Θεοδωράκης για την καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση, ο δε Βασίλης Λεβέντης γιατί ο πρωθυπουργός δεν λέει να συμφωνήσει με την οικουμενική κυβέρνηση που προτείνει σε κάθε ευκαιρία.

Την Τρίτη, ο πρωθυπουργός, θα έχει την ευκαιρία να ακούσει τόσα, κι άλλα τόσα κι αυτό καθώς στις 11 το πρωί υποδέχεται τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Στις  12 το Μέγαρο Μαξίμου θα επισκεφθεί η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, ενώ για τη 13:30 είναι προγραμματισμένο το ραντεβού του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι εν λόγω συναντήσεις και οι δηλώσεις που τις ακολουθούν είναι πιθανότατα ένα trailer για όσα θα διαμειφθούν στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης της προ ημερησίας που έχει ζητήσει η Νέα Δημοκρατία για την διαπραγμάτευση και τα αποτελέσματα του Eurogroup. Η συζήτηση αυτή πιθανότατα θα γίνει πριν το τέλος της εβδομάδας.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του κύκλου της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών, ο Αλέξης Τσίπρας θα δει και τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ακολουθήσει το υπουργικό συμβούλιο, το δεύτερο σε μια εβδομάδα, όπου ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ζητήσει από τους υπουργούς του να «φορτσάρουν» παρά το προχωρημένο του καλοκαιριού και «να μην αφήσουν μέρα αναξιοποίητη» στη μάχη για επενδύσεις και μείωση της ανεργίας.