Ο υφυπουργός Αθλητισμού, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση υπερασπίστηκε σθεναρά την παρέμβαση της Πολιτείας που οδήγησε στη συμφωνία της ΕΡΤ με την επτά μέχρι πρότινος «άστεγες» τηλεοπτικά ΠΑΕ, επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται για «ρουσφέτι» προς το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αλλά «δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους Ελληνες να παρακολουθούν τους αγώνες της Super League». Υπογράμμισε ακόμη ότι η κυβέρνηση έδωσε και συνεχίζει να δίνει μάχη με το κατεστημένο, ενώ κατηγόρησε όσους αντιδρούν ότι πολιτικολογούν για επικοινωνιακούς λόγους.

Σε ό,τι αφορά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ο υφυπουργός Αθλητισμού απάντησε στην κριτική που δέχεται για την παρέμβασή του στο θέμα του τηλεοπτικού συμβολαίου των επτά ομάδων της Super League με την ΕΡΤ. «Η κριτική προέρχεται από την έντονη πολιτικοποίηση που κάποιοι προσπαθούν να δώσουν στο χώρο του ποδοσφαίρου», υπογράμμισε ο Γιώργος Βασιλειάδης και συνέχισε: «Προσπαθήσαμε εδώ και τρία χρόνια να κάνουμε παρεμβάσεις σε θεσμικό επίπεδο για να αλλάξουμε ένα σάπιο σύστημα και να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις με τις διεθνείς ομοσπονδίες. Το νέο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει με μία ΚΕΔ που έχει ξεφύγει από τον έλεγχο της ομοσπονδίας, με το VAR που θα χρησιμοποιηθεί μέσα στη σεζόν. Κάναμε μία πρόταση για μείωση ομάδων και κανόνες, η οποία έγινε δεκτή. Θα υπάρχουν ποινές συνδεδεμένες με τα τηλεοπτικά συμβόλαια για επεισόδια, θα υπάρχει εξωτερικός οικονομικός έλεγχος. Ολα αυτά είναι μέσα στους όρους της συμφωνίας».

Αναφορικά με τα επεισόδια που αμαύρωσαν το περσινό πρωτάθλημα, ο υφυπουργός Αθλητισμού είπε ότι «τα έκτροπα που είδαμε πέρυσι δεν είχαν καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Η έξαρση της βίας ως κονωνικό φαινόμενο χτυπάει όλη την Ευρώπη. Οι περσινές ασχήμιες τιμωρήθηκαν σκληρά. Ελπίζουμε ότι φέτος θα είναι καλύτερα. Η μεγάλη διαφορά με το παρελθόν είναι ότι πλέον οι νόμοι ισχύουν για όλους».

Και συμπλήρωσε: «Εδώ και τρία χρόνια είμαστε σε συνεχή σύγκρουση με κατεστημένα και αντιλήψεις, όπως σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και πολιτικής ζωής. Η επιβράβευση που προβλέπεται περισσότερο "κλείνει το μάτι" προς τους μικρούς. Θα χρειαστεί βεβαίως και σοβαρότητα από τους παράγοντες, που δεν είναι δεδομένη, ιδιαίτερα όταν πολιτικοποιούν την κατάσταση και πρσοαπθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις».

Τέλος, ο Γιώργος Βασιλειάδης εξήγησε γιατί είναι τόσο σημαντική η επιστροφή του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος στην ΕΡΤ: «Δεν είναι ρουσφέτι προς την ΠΑΕ, είναι η δυνατότητα που δίνουμε σε όλους τους Ελληνες, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, να έχουν πρόσβαση σε αυτό το αθηλτικό προϊόν από οπουδήποτε. Από αυτή τη συμφωνία, ένα ποσοστό 5% επιστρέφει στην ομοσπονδία, στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Νομίζω ότι μπαίνουμε σε μία καινούρια ημέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο».