Όλοι συμφωνούν υπέρ της λύσης στην -εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες- διαφωνία για το ονοματολογικό, ανάμεσα στην Ελλάδα και την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, αναφέρει ο Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μιλώντας στο euractiv.com.

Όλοι γνωρίζουν ότι η πΓΔΜ έχει θετικό οικονομικό και ευρωπαϊκό μέλλον, τόνισε ο κ. Βέμπερ, ενώ κληθείς να σχολιάσει τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, «αδελφό» κόμμα του ΕΛΚ, ο Μάνφρεντ Βέμπερ φέρεται να απάντησε:

«Επισήμως, η αντιπολίτευση δεν είναι απαραίτητη για την αποδοχή ενός συμβιβασμού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αντιτίθεται επί της αρχής στην εξεύρεση συμβιβασμού» δήλωσε ο κ. Βέμπερ.

Στο θέμα επανήλθε αργότερα ο κ. Βέμπερ, λέγοντας ότι δεν υπήρξε συνέντευξη για το ζήτημα και ο ίδιος σέβεται τη στάση του κ. Μητσοτάκη στο ονοματολογικό.

«Σέβομαι πλήρως την ευαισθησία των Ελλήνων πολιτών στο ονοματολογικό με την πΓΔΜ. Δεν υπήρξε συνέντευξη για το ζήτημα. Σέβομαι τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη και πιστεύω ότι θα οδηγήσει την Ελλάδα στη σταθερότητα και στην ευημερία, αντιμετωπίζοντας τον λαϊκισμό», ανέφερε στο Twitter.